ÇAYINA BAL EKLEMEYİ İHMAL ETMEYİN
Çaylar bol miktarda flavonoid ve antioksidan içerir. Çaylarınızı bal ile birlikte tükettiğinizde antioksidan kapasitesini arttırmış olursunuz. Özellikle beyaz çayın antioksidan kapasitesi çok yüksektir. Ayrıca çaylarınıza kattığınız baharatlarda bağışıklığınızı arttırmanızı sağlayabilir.
ZENGİN VİTAMİNLERLE BESLENİN
Enfeksiyonlara karşı koruyucu olarak bilinen A vitamini balık yağı, yumurta, havuç, brokoli ile sarı ve yeşil sebzelerde bulunmaktadır.
Antioksidan etkisi güçlü olan E vitamini badem, ay çekirdeği ve kuru baklagillerde bulunmaktadır.
Güçlü antioksidan olan C vitamini hem bağışıklık sistemimizi güçlendirmeyi hem de toksinlerden arınmamızı sağlar. Maydanoz, ıspanak, yeşilbiber, portakal, mandalina bol miktarda C vitamini içerir. Balık, fındık ve cevizde bulunan omega-3 bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir. Haftada 2-3 kez düzenli balık tüketmeyi unutmayınız.
KURT ÜZÜMÜ TÜKETİN
Bu küçük meyveler bağışıklık sistemini güçlendirmek için mükemmel besinler. A ve C vitamin değerleri çok yüksektir. Zencefil ve sarımsağı yemeklerinize eklemeyi ihmal etmeyin.
BOL BOL SU TÜKETİN
Sonbaharda su tüketimini aksatmamak çok önemlidir Soğuyan havalar nedeniyle susadığınızı hissetmeyebilirsiniz. Yeterli su içmediğinizde depresyona eğiliminiz artar. Bu nedenle günde 8-10 bardak su içmeyi ihmal etmeyelim.
UYKUYU İHMAL ETMEYİN
Günde 6-8 saat arasında uyumaya özen gösterin. 8 saati geçmemeye çalışın.
SPORA ÖNEM VERİN
Kendinizi yorgun hissedip evinize kapatmayın. Açık havada yarım saatlik yürüyüşler yapın. Ayrıca spor doğal antidepresandır.