Londra Merkezli İran International'ın İddiası

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın suikasta uğradığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Londra merkezli İran International, Ahmedinejad’ın "özel güvenlik ajanları" tarafından bir suikast girişimine maruz kaldığını öne sürdü. 15 Temmuz tarihinde yaşandığı belirtilen olayda, Ahmedinejad'ın normalde kullandığı aracın bakımda olması nedeniyle başka bir araçla programına gittiği ve bu aracın frenlerinin tutmayarak kaza yaptığı iddia edildi. İddiaya göre, eski cumhurbaşkanı yalnız değildi; korumaları ve yardımcıları da yanındaydı.

Iran Ahmedinejat Suikast

El Bombalı Saldırı İddiaları

Ahmedinejad, geçmişte de birçok suikast girişiminden kurtulmuş bir isim olarak biliniyor. 2010 yılında bazı Arap televizyonları ve İran'dan yayın yapan khabaronline adlı internet sitesi, Ahmedinejad'ın Hamedan kentindeki konvoyuna düzenlenen bir saldırıdan yara almadan kurtulduğunu bildirmişti. Haberlere göre, stadyumda kalabalığa hitabı öncesinde Ahmedinejad'ın konvoyuna el yapımı bir bomba fırlatılmış, olay yerinden yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan Ahmedinejad saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. Ancak saldırıda yaralananlar olmuştu.

Iran Ahmedinejat Suikast-1

Bu olayın ardından, Ahmedinejad planlandığı gibi konuşmasını yapmış ve bu konuşma televizyondan canlı yayımlanmıştı. Ancak, devlet denetimindeki Press TV bu saldırının gerçekleşmediğini, kalabalıktan bir kişinin Ahmedinejad'a sevgisini göstermek için havaifişek patlattığını belirtmişti. İran Cumhurbaşkanlığı sözcüsü de herhangi bir saldırı girişimi olmadığını ifade etmişti.

Kaynak: Milliyet