Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından üç yeni şirketin halka arzı onaylandı. Halka arz takvimine üç yeni şirket dahil oldu. Bunlardan birisi de "Şeker Yatırım Menkul Değerler" oldu.

Peki, Şeker Yatırım (SKYMD) halka arz tarihi ne zaman, kaç lot verecek? Şeker Yatırım menkul değerler ne zaman talep toplamaya başlayacak? Şeker Yatırım Menkul Değerler katılım endeksine uygun mu? İşte SKYMD halka arzı ile ilgili tüm bilgiler…

Şeker Yatırım Menkul Değerler, halka arz ile 120.000.000 TL olan mevcut sermayesini 35.000.000 TL artırarak 155.000.000 TL’ye çıkaracak. Halka arzda ayrıca Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin mevcut ortağı Şekerbank T.A.Ş.’nin (SKBNK) sahip olduğu 17.500.000 TL nominal değerli paylar da satılacak. Şirket böylece toplamda 52.500.000 TL nominal değerli payların satışını gerçekleştirecek.

Halka arzda paylar, 7 TL sabit fiyattan satılacak. Payların tamamı eşit dağıtılacak olup bu halka arzda yatırımcılar T1 ve T2 bakiyelerini kullanabilecek. Şirket tasla izahnamesinde halka arzdan elde edilecek gelirinin tamamının işletme sermayesinde kullanılacağını bildirdi.

ŞEKER YATIRIM MENKUL DEĞERLER KAÇ LOT VERİYOR?

SPK onayından geçen Şeker Yatırım SKYMD kodu ile işlem görecek ve 52.500.000 Lot pay dağıtacak.

ŞEKER YATIRIM HALKA ARZ BÜYÜKLÜĞÜ NE EŞİT Mİ ORANSAL MI?

Halka arz büyüklüğü 367.500.000 Lot olan Şeker Yatırım Menkul Değerler, tamamen "Eşit Dağıtım" olacak.

ŞEKER YATIRIM HALKA ARZ TALEP TOPLAMA TARİHİ NE ZAMAN?

22 kasım gecesi SPK tarafından onayı duyurulan ve 23 kasım tarihinde halka arz takvimmnde yerini alan Şeker Yatırım Menkul Değerler a.ş.'nin halka arz tarihi henüz açıklanmadı.

ŞEKER YATIRIM MENKUL DEĞERLER KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Şirketin halka arzının katılım endeksine uygun olup olmadığını henüz duyurulmadı. Arzın ardından Şeker Yatırım SKYMD kodu ile işlem görecek.

BAHRİ UÇAR