Son günlerde ilçede yaşanan gelişmeler, tartışmalara sebep oldu. Cumhuriyet Halk Partisinden Şehitkamil Belediye başkanı seçilen Umut Yılmaz Belediye zabıta ekiplerine talimat vererek ilçede bulunan Arapça tabelaların kaldırılmasını istedi. Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın aldığı kararla birlikte, Arapça tabelaların kaldırılmasına başlandı.

Fdfdf
31 Mart yerel seçimlerinin ardından değişim yaşanan birçok belediyenin ilk icraatı, şehirdeki yabancı dillerdeki tabelaları kaldırmak oldu. Şehitkamil Belediyesi de bu kapsamda Arapça yazılı tabelaları, led ışıkları, posterleri ve reklam materyallerini kaldırmaya başladı. Ancak bu kararın sadece Arapça ile mi sınırlı kalacağı, yoksa diğer yabancı dilleri de kapsayıp kapsamayacağı merak konusu oldu.


SOSYAL MEDYADAN SİTEM

30 yıl aradan sonra tekrar Şehitkamil belediyesini kazanan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçenin gelişmesine yönelik yeni projeler üretmesi gerekirken ilk icraatı ile şaşırttı. Yerel seçim çalışmalarında ‘kırsal’ bölge ve bu bölgelerin insanlarına yoğunlaşan ve siyasetini bu dil üzerine inşa eden Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a bazı vatandaşlar sosyal medyadan sitem etti. 


İNGİLİZCE TABELALAR DA KALDIRILACAK MI?

Şehitkamil Belediyesi'nin Arapça tabelaları kaldırma kararı sonrasında gözler, diğer yabancı dillere de çevrildi. Özellikle İngilizce tabelaların da kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu, ilçe sakinleri arasında tartışma yarattı. Belediyenin bu konudaki tutumu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Muhabir: Haber Merkezi