Gaziantep Şanlıurfalılar Derneğinin (ŞANLIDER) faaliyet gösterdiği binanın, haber verilmeden belediye tarafından tahliye edilmek istenmesi üzerine dernek başkanı olaya tepki amacıyla istifa ederek derneği kongreye götüreceğini söylemişti.

ŞANLIDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kılıç, dernek hizmet binasına birkaç kez hırsız girdiğini belirterek, hırsızların verdiği zararın giderilmesi için çalışma yapılırken belediyenin binayı başka bir kuruma tahsis ettiği bilgisi aldıklarını dile getirmişlerdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KONUYA DAİR AÇIKLAMA GELDİ

Şanlıder (1)

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri konuyla alakalı açıklamada bulundu:

“Bahsi geçen ikamette faaliyet gösteren ŞANLIDER Derneği’nin uzun zamandır orada faaliyet göstermediği ve dernek binasının boş olduğu bilgisi alındı. ŞANLIDER Derneği’nin ikameti kullanmadığına yönelik bildirim yapmadığı da ortaya çıktı. Bununla birlikte o ikametten gelen hırsızlık gibi şikayetler üzerine ekipler tarafından ikamette teftiş yapıldı. Yapılan teftiş ve kontrollerde ise ekiplerin bahsi geçen ikameti boş buldukları bildirildi. Bunun üzerine boş olarak görünen bu ikamet mevcut talepler değerlendirilerek başka bir kuruma tahsis edildi.”

Şanlıder (2)

Büyükşehir Belediye tarafından yapılan açıklamalara istinaden video ve görüntülerde haberimizde yer verildi.

Kaynak: Mehmet Fener