Bu toplantıda, dahiliye vakalarının güncel tedavi yöntemleri hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

PROF. DR. MEHTAP AKDOĞAN’IN AÇILIŞ KONUŞMASI

Prof. Dr. Mehtap Akdoğan

Toplantının açılış konuşmasını yapan SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Nefroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mehtap Akdoğan, genç meslektaşlarının zor vaka yönetimlerine yönelik talepleri doğrultusunda bu toplantıları düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

“İKİ YETMEZLİKLİ HASTA (BÖBREK-KALP)” SUNUMU

Prof. Dr. Akdoğan, konuşmasının ardından “İki Yetmezlikli Hasta (Böbrek-Kalp)” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Böbrek yetmezliğinin hem akut hem de kronik formda ortaya çıkabileceğini vurgulayan Akdoğan, bu durumun yönetilmesi için multidisipliner bir yaklaşım gerektiğini belirtti.

PROF. DR. MUSTAFA ÇETİN’İN SUNUMU

Prof. Dr. Mustafa Çeti̇n

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin ise “Klinik Pratikte Kalp Yetmezliğinde Zor Olguların Tedavi Yönetimi” konulu bir sunum yaptı. Çetin, kalp yetmezliğinin birçok semptom ve bulgudan oluşan klinik bir sendrom olduğunu ve tedavinin altta yatan nedenlere bağlı olduğunu belirtti.

AKUT KALP YETMEZLİĞİNDE TEDAVİ YÖNETİMİ

Prof. Dr. Çetin, akut kalp yetmezliğinde tedavi yönetimine değindi ve tedavideki amacın vücutta sıvı birikiminin ve varsa yetersiz kan gönderilmesinin düzeltilmesi olduğunu belirtti. Çetin, akut dekompanse kalp yetmezliği hakkında da bilgi verdi ve bu durumun akut kalp yetmezliğinin en yaygın şekli olduğunu belirtti.

ZOR VAKALARDA BAŞARILI TEDAVİ ÖRNEKLERİ

Prof. Dr. Çetin, zor vakalarda başarılı tedavi örnekleri sundu ve konuşmasını tamamladı. Bu toplantı, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin bilimsel etkinliklerinin bir parçası olarak düzenlendi ve katılımcılara önemli bilgiler sağladı.

Kaynak: Haber Merkezi