Şahin, “Cumhuriyetimizin adı dahi geçmemişken ve İngiliz Uykusu diyerek maksadımı çok net bir şekilde izah etmişken “100 yıllık narkoz” ifademden Cumhuriyeti hedef aldığım manasını çıkarmak bir alçakça bir istismardır’’ dedi.

FİLİSTİN BAYRAĞI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Gazze’de İsrail’in insanlık dışı saldırılarına bir tepki ve aynı zamanda Filistin’e destek olmak amacı ile Gaziantep Kalesi’ne Filistin Bayrağı asılmıştı. Asılan Filistin Bayrağı bazı kesimler tarafından tepki çekti ve bu tepkilerin ardından Filistin Bayrağı Gaziantep Kalesi’nden indirildi.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN’DEN BAYRAĞIN İNDİRİLMESİNE DAİR AÇIKLAMA

Filistin Bayrağı’nın Gaziantep Kalesi’nden indirilmesinin ardından bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep AK Parti Milletvekili Ali Şahin, “Yanlışlıkla doğru bir ifade kullanmışsınız. Evet sizi anlamamakta ısrar ediyorum. Mesele tam da bu. Bugün mesele Filistin. Bugün mesele Gazze. Bugün mesele katledilen kadın çocuk ve sivil insanlar. Bugün mesele hepimizin insanlığı. O asılan bayrak bu katliama tepkinin bir ifadesi. Böyle bir söz söylenmiş mi bilmiyorum. Söylenmiş ise kimi mutlu ve memnun eder bilmiyorum.  Tarih ve coğrafya bilenler bilir. Unutma ki Gaziantep’in, Ankara’nın güvenliği Gazze’den, Şam’dan, Bağdat’tan başlar. Oralar bitince kapına dayanacaklar. Yazılanı da kavramaktan uzaklaşıyorsunuz. İsterdim ki o Filistin bayrağını sizin yerinize bir Siyonist İsrailli sorgulasın ve ben de onlara cevap yetiştireyim. En tehlikeli sınırlar bu coğrafyaya çizilmiş fiziki sınırlar değil şuur altlarımıza çizilmiş fitne sykes picot sınırları" demişti.

HALK TV ŞAHİN’İ HEDEF GÖSTERDİ

Milletvekili Şahin’in bu açıklamalarının ardından Halk TV ise Milletvekili Şahin’i hedef alan bir haber yaptı. Yapılan haberde Milletvekili Şahin’in sadece bir cümlesi alınarak, Cumhuriyete hakarette bulunduğu iddiası ortaya atıldı.

ŞAHİN’DEN HALK TV’YE YANIT GECİKMEDİ

Milletvekili Şahin ise bu konu ile ilgili Halk TV’ye sosyal medya hesabından yanıt verdi. Şahin açıklamasında, “Sykes Picot, bu anlamda 100 yıl önce coğrafyalarımızı ve toplumları paramparça eden, 6 asır barış içinde yaşayan etnik, mezhepsel, dini tüm farklılıkları birbirine yabancılaştıran ve düşmanlaştıran bir fitne projesiydi. Bugün hem mazlum Gazze ve Filistin halkının hem de tüm Ortadoğu toplumlarının maruz kaldığı parçalanmışlık ve bölünmüşlük bir İngiliz fitne projesi olan Sykes Picot travması, narkozu ve sancısıdır. 100 yıldır bu coğrafyalarımız ve insanları bir Sykes Picot sendromu yaşıyor” dedi.

“BU ALÇAKÇA BİR İSTİSMARDIR”

Şahin, “Tüm bunları izah etmek için paylaştığım tweetlerime karşı “bunlara neden cevap veriyorsunuz” sorusunu yönelten bir takipçime önceki tweetlerimde değindiğim Sykes Picot’a vurgu yaparak “İngiliz Uykusundan, 100 yıllık narkozdan uyandırmaya çalışıyorum” şeklinde cevap verdim.  Maksat ve ifadem bu kadar açık ve netken, Aziz Cumhuriyetimizin adı dahi geçmemişken ve İngiliz Uykusu diyerek maksadımı çok net bir şekilde izah etmişken “100 yıllık narkoz” ifademden Cumhuriyeti hedef aldığım manasını çıkarmak bir alçakça bir istismardır” ifadelerini kullandı.

“HADDİNE DEĞİLDİR”

Şahin, “Halen cumhuriyet için kurtuluş savaşında şehit düşmüş dedesinin kayıp naaşını ve şehitliğini arayan birinin Cumhuriyet aidiyetini sorgulamak Cumhuriyet ilintisi bu topraklarda tesadüfen doğmuş olmaktan öteye gitmeyenlerin haddine değildir. İngiliz Uykusu diyerek ve hemen önceki paylaşımlarımda da açık şekilde belirttiğim 100 yıl önce bu coğrafyaya İngilizler tarafından çizilmiş Filistini ve bayrağını milletimize yabancı algılatan Sykes Picot narkozunu kastetmeme rağmen bundan bir Cumhuriyet istismarı çıkarmak iğrenç bir çarpıtma ve istismardır” diye konuştu.

“BU MÜCADELENİN İNKARIDIR”

Şahin, “Bir hafta önce TBMM’den geçen Irak ve Suriye teskeresinde aynı ifadeleri kullanarak Mustafa Kemal’in uğruna cephelerinde savaşıp Gazi olduğu toprakları ve insanlarını savunmak mı değerli o coğrafyaları ve insanlarını bizden koparan Sykes Picot’u savunmak mı diye sordum. Filistin’i ve bayrağını yabancı saymak Mustafa Kemal’in Filistin cephesinde İngilizlere ve emperyalistlere karşı verdiği mücadelesinin inkarıdır. Filistin’de bulunan atalarımızın 6 şehitliğinin inkarıdır. Çanakkale’de yatan Gazze ve Kudüslü şehitlerin inkarıdır” dedi.

“CUMHURİYETİMİZ HEPİMİZİN ORTAK VE KUTSAL DEĞERİDİR”

Şahin, “Yüzüncü Yılına eriştiğimiz Cumhuriyetimiz hepimizin ortak ve kutsal değeridir. Onu sığ tarih ve coğrafya bilgilerinizin kurbanı ve ideolojik saplantılarınızın tutsağı haline asla getiremeyeceksiniz. Şehit büyük dedem gibi Kafkasya’dan Balkanlar ve Ortadoğudan binlerce isimsiz kahraman şehit kanları ve canları ile kurulmuş Cumhuriyetimizi 100 yıl önce aldığınız ve hala uyanamadığınız Sykes Picot narkozuna, köle ruhunuza ve hastalıklı ideolojik saplantılarınıza teslim ve kurban etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet FENER