BELGE ALMAYANLARIN İŞ YERİ AÇMA RUHSATI İPTAL EDİLECEK

Gaziantep Turizm Otelciler ve Konakçılar Dernek Başkanı Ahmet Yılmaz, “Gaziantep’te Otel ve konaklama sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 50’si “Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını” aldı. Diğer işletmelerinde yıl sonu gelmeden almalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü Kültür ve Turizm Bakanlığı bu belgeyi şart koşuyor. Ancak almayanların iş yeri açma ruhsatı iptal edilecek” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) kriterlerine uyum süreci tarafından hayata geçirilen Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamında, konaklama tesislerinin “Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını” almaları gerekiyor. Oda ve yatak kapasitesine bakılmaksızın sektörde faaliyet gösteren tüm konaklama tesislerinin (kamu misafirhaneleri hariç) yetkili denetim firmalarıyla iletişime geçerek yıl sonuna kadar Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını alması zorunlu lazım.

Verilen zamanda belgelerini almayan tesisler hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2634 sayılı kanunun 33. Maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacak ve belediye tarafından verilen ise iş yeri açma ruhsatı iptal edilecek. Söz konusu belge ile konaklama tesislerinin hizmet kalitesi ve uluslararası pazara hitabet gücünün artırılması, büyük tur operatörleri ve seyahat acentelerinden Türkiye’ye çok daha fazla turun yönlendirilmesi ve turist akışının sağlanması hedefleniyor.

İŞLETMELERİMİZ VAKİT KAYBETMEKSİZİN BU BELGEYİ ALSINLAR

Otel ve konaklama sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerin “Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını” almasının zorunlu olduğunu dile getiren Yılmaz, “Sürdürülebilir Turizm Sertifikasının 31 Aralık tarihine kadar alınması lazım. Bunun için kentimizde otel ve turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimiz vakit kaybetmeksizin bu belgeyi alsınlar. Belgeyi almayan işletmelerin iş yeri açma ruhsatı iptal edilecek” açıklamasında bulundu

Editör: Aylin Cıkcık