Gaziantep’te düzenlenen “Deprem Bölgesi Zirvesi”nde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  Japonya’da uygulanan bir projeyi Gaziantep’te hayata geçireceklerini açıkladı.

Deprem Bölgesi Zirvesi

ŞAHİN, NURDAĞI’NDA YAPILACAK PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te düzenlenen "Deprem Bölgesi Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, Japonya’da uygulanan bir projeyi Gaziantep’te hayata geçireceklerini açıkladı.

GAZİANTEP’TE DEPREM BÖLGESİ ZİRVESİ DÜZENLENDİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen "Deprem Bölgesi Zirvesi"ne Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ve GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram katıldı. Zirvede, deprem bölgesinde yaşayan Gaziantep’in depreme hazırlık durumu, alınması gereken önlemler ve yapılması planlanan projeler hakkında konuşuldu.

Gaziantep Deprem Bölgesi Zirvesi

ŞAHİN: DEPREM BİR SONUÇTUR, ÖNLEM ALMALIYIZ

Zirvenin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremin bir sonuç olduğunu ve bu doğal afetten korunmak için önceden gerekli tedbirleri almak gerektiğini vurguladı. Şahin, yaşadıkları depremle güvenli ve dirençli bir şehir olmanın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladıklarını ifade etti. Şahin, “Deprem sonrasında ortaya çıkan tabloyu iyi analiz etmeliyiz. Akılcı olmadan yorum yapamayız. Bu şekilde mühendislik olmaz denir. Gaziantep Modeli ile yerelde uyguladığımız iş birliği modelini depreme karşı da kullanmalıyız” dedi.

GAZİANTEP’TE JAPONYA MODELİ DEPREM MÜZESİ

Şahin, Nurdağı’nda inşa edilecek Deprem Anma ve Eğitim Müzesi ile vatandaşları bilinçlendirmeyi ve depremde hangi yapıların nasıl etkilendiğini göstermeyi amaçladıklarını söyledi. Şahin, “Nurdağı’nda Deprem Anma ve Eğitim Müzesi kuruyoruz. Bu proje için ilçenin girişinde bir alan ayırdık. Bu alana gelen herkes için bilinçlendirme çalışmaları yapacağız. Ayrıca simülasyon ve zaman tüneli ile ziyaretçilere depremde hangi yapının neden az hasarlı, çok hasarlı veya sağlam kaldığını göstereceğiz. Japonya bu projeyi daha önce uyguladı. Biz de bu projenin benzerini Gaziantep’te gerçekleştirmek istiyoruz. Bu projede akademisyenlerimizin ve bilim insanlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Sizin önerileriniz bizim için çok değerli” dedi.

Muhabir: Bahri Uçar