Çay özellikle türkiye’de son derece önemli bir anlam taşıyor. Sabah kahvaltısında, gün içerisinde ve akşam yemeğinin ardından neredeyse ülkenin tamamı çay tüketiyor. Çayın doğru şekilde tüketilmemesi ise sağlık sorunlarına yol açabilir.

45 DAKİKA SONRA İÇİN

Uzmanlar kansızlığı önlemek için yemek sırasında çay içmemenizi öneriyor. Çayı yemek yedikten 45 dakika sonra yeterli miktarda tüketmeniz soruna yol açmıyor.

ÇAYIN FAYDALARI

Çay kalp sağlığı için faydalı olabilir

Çay bağırsak sağlığını iyileştirebilir

İnme Riskini Azaltmaya Yardımcı Olabilir

Çay kan şekeri seviyesini düşürebilir

Çayda bulunan bileşenler kanser hücreleri üzerinde etkili olabilir

Odaklanmayı Arttırabilir

ÇAYIN ZARARLARI

Düşük demir emilimi

Artan kaygı, stres ve huzursuzluk ve azalan uyku kalitesi

Baş ağrısı

Mide yanması

Bulantı

Editör: Mehmet FENER