Çay özellikle türkiye’de son derece önemli bir anlam taşıyor. Sabah kahvaltısında, gün içerisinde ve akşam yemeğinin ardından neredeyse ülkenin tamamı çay tüketiyor. Çayın doğru şekilde tüketilmemesi ise sağlık sorunlarına yol açabilir.
45 DAKİKA SONRA İÇİN
Uzmanlar kansızlığı önlemek için yemek sırasında çay içmemenizi öneriyor. Çayı yemek yedikten 45 dakika sonra yeterli miktarda tüketmeniz soruna yol açmıyor.
ÇAYIN FAYDALARI
Çay kalp sağlığı için faydalı olabilir
Çay bağırsak sağlığını iyileştirebilir
İnme Riskini Azaltmaya Yardımcı Olabilir
Çay kan şekeri seviyesini düşürebilir
Çayda bulunan bileşenler kanser hücreleri üzerinde etkili olabilir
Odaklanmayı Arttırabilir
ÇAYIN ZARARLARI
Düşük demir emilimi
Artan kaygı, stres ve huzursuzluk ve azalan uyku kalitesi
Baş ağrısı
Mide yanması
Bulantı