Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Recep ayının başlamasıyla birlikte üç ayların rahmet, bereket ve mağfiret mevsimine girdiğimizi belirtti.
Hazırlar, bu mübarek günleri fırsat bilerek Allah’a yakınlaşmamız, kulluk bilincimizi güçlendirmemiz ve hayır işlememiz gerektiğini ifade etti. Üç ayların, ilâhî rahmetin coştuğu, manevi hazzın doruğa ulaştığı değerli bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Hazırlar, Regaip’in, Kur’an ayı Ramazan’a hazırlık yapmamız için bize sunulan bir fırsat olduğunu söyledi.
Ramazan’ı layıkıyla idrak edebilmek için Regaip’te Allah’a samimiyetle yönelmemiz, Miraç’ta namazın kıymetini anlamamız, Berat’ta kendimizi muhasebe edip bağışlanma dilememiz gerektiğini hatırlatan Hazırlar, bu bilinçle Ramazan’ı ve Kadir gecesini karşılayıp kurtuluşumuz için çaba sarf etmemiz gerektiğini kaydetti.
Hazırlar, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in, “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” şeklindeki duasını örnek göstererek, bu mevsimde Allah’ın bol bol rahmetine mazhar olmak için gayret göstermemiz gerektiğini dile getirdi.
HAYIRDA YARIŞMAMIZ GEREKİYOR
Hazırlar, üç ayların, gönül dünyamızın canlanmasına, kulluk şuurumuzun dirilmesine vesile olan mübarek vakitler olduğunu belirtti.
Hayatın telaşı içinde kendimizi unuttuğumuz, amacımızı kaybettiğimiz zamanlarda, bu gecelerin bize yeni bir başlangıç sunacağını ifade eden Hazırlar, bu gecelerde nefis muhasebesi yapmamız, günahlarımızdan tövbe etmemiz, akrabalık bağlarımızı korumamız, anne-baba hakkına riayet etmemiz, yetimleri sevindirmemiz, ihtiyaç sahiplerine yardım etmemiz, hayırda yarışmamız gerektiğini söyledi.
GÖNÜLLERİMİZ YARALI, KALPLERİMİZ BURUK
Hazırlar, bu sene üç aylara gönüllerimizin yaralı, kalplerimizin buruk girdiğini, Gazze’de yaşanan insanlık dramının bütün vicdanları sızlattığını, Filistin’in bir asırdır süren acısının her geçen gün arttığını, bir milletin soykırıma uğratılmaya çalışıldığını, binlerce kardeşimizin İsrail’in zulmüne kurban gittiğini, insanlık onurunun, hukukun ve ahlaki değerlerin hiçe sayıldığını üzüntüyle gördüğünü ifade etti.
Hazırlar, bu gece ellerimizi duaya açarken Gazze’de vatanlarını, evlerini, ailelerini savunan mazlum kardeşlerimizi unutmayacağımızı, yeryüzündeki bütün masum, mahzun ve mazlum gönüller için Allah’a yalvaracağımızı, iyiliğe, hayra ve güzelliğe yöneleceğimizi, her türlü şiddetin ve zulmün sona ermesi için Allah’tan yardım isteyeceğimizi söyledi. Hazırlar, dünyanın farklı bölgelerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimizi ve vatanımız, milletimiz, devletimiz için mücadele eden kahraman evlatlarımızı dualarımızdan eksik etmeyeceğimizi, bu kutlu zamanlar hürmetine tüm Müslümanlara inayet ve tüm şehitlerimize rahmet dilediğini belirtti.
Hazırlar, üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura erdiren rahmet, bereket ve mağfiret ikliminden bütün insanlığın faydalanmasını, rağbetimizin Allah’a, Allah’ın razı olduğu işlere, birlik, beraberlik ve kardeşliğe olmasını temenni etti.
Başta Gaziantepli hemşehrileri olmak üzere tüm İslam âleminin üç aylarını tebrik eden Hazırlar, üç ayların rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını diledi.