Gaziantep’te haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarlarında tezgah açan esnaf, vatandaşın alım gücünün düşmesi nedeniyle pazara gelmediğinden yakındı. 
Gaziantep'te Mavikent Mahallesi’nde kurulan semt pazarındaki esnaf, hayat pahalılığı nedeniyle işlerinin her geçen gün düştüğünden yakındı.


MASRAFIMIZ BİLE ÇIKMIYOR 
Alım gücünün düşmesi nedeniyle vatandaşların zorunlu olmadıkça alışveriş yapmadığı belirten Pazarcı esnafı Orhan Taş, "Özellikle bu bölgede işlerimiz çok düşüyor. Ürünleri pazar yerine getirme masrafımız bile çıkmıyor. " dedi. 


ALIM GÜCÜ ÇOK FAZLA DÜŞTÜ 
İşlerinin her geçen gün düştüğünden yakınan Taş, "Alım gücü çok fazla düştü. Geçtiğimiz yıllar ile arada çok büyük bir fark var. Artık giyim lüks olarak görülmeye başlandı. Meyve sebze gibi bir ihtiyaç olmadığı için giyim pazarlarının eski popülerliği kalmadı. Çalışan masrafları, ürün masrafları, ürünleri buraya getirmenin masrafı derken gün sonunda cebimizden verdiğimiz günler oluyor." şeklinde konuştu. 


ÜRÜN SATMAK İÇİN HER YOLU DENİYORUZ
Ürünleri mağazalara göre daha uygun vermelerine rağmen satışların düşük olduğunu belirten Taş, "Ürünlerimizin fiyatı butik ya da mağazalara oranla çok çok düşük. Aynı kalite, aynı model ama biz 50-60 lira daha uyguna satıyoruz. Ödeme için de nakit, kart hatta IBAN ile bile çalışıyoruz. Tabiri caizse ürün satmak için her yolu deniyoruz ama özellikle bu bölgede işlerimiz çok düştü. 1 saat önceye kadar kimse yoktu. Şimdi biraz kalabalık ama bakmaya geliyorlar. Ürün alan yok." dedi.

AYLİN CIKCIK

Editör: Bahri Uçar