CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim tartışmalarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni Bir Sabah programına konuk olan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçimde aday olmasını istediklerini belirtti. Özel, bu durumu Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı bir süreç olarak değerlendirdi.

Ozgur Ozel Erken Secim Erdogan

Özel, konuşmasında CHP'nin parlamenter sisteme dönüş hedefinin sürdüğünü vurguladı. Erdoğan’ın yeniden aday olmasının kendileri için bir endişe kaynağı olmadığını ifade eden Özel, "Bizim korkumuz yok. Erdoğan’ın aday olmasını ve onu yenerek bu süreci tamamlamayı hedefliyoruz. Bu durum, Türkiye’nin geleceği için oldukça önemli" dedi.

Anayasa Tartışmaları ve Toplumsal Mutabakat

Ozgur Ozel Erken Secim Erdogan-1

Özgür Özel, mevcut Anayasa'ya uyulması gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Ancak bu yeni Anayasa'nın, Erdoğan'ın oluşturduğu koşullar altında yapılmasının zor olduğunu söyledi. Özel, "Türkiye'nin yüzde 70’i mevcut yönetim sisteminden memnun değil. Yeni bir Anayasa’nın gerekliliği ortada, fakat öncelikle mevcut Anayasa'ya tam olarak uyulmalı" ifadelerini kullandı.

Seçim Yenileme ve Parlamenter Sisteme Dönüş

Ozgur Ozel Erken Secim

Özel, seçimlerin yenilenmesi gerektiğini ve Erdoğan’ın son kez aday olabileceğini dile getirdi. Bu bağlamda, "Erdoğan’ın görev süresi beş yıl. Eğer Meclis, 360 milletvekiliyle seçimlerin yenilenmesine karar verirse Erdoğan son kez aday olabilir" dedi. Özel, seçimlerin 2026 baharında ya da gelecek yıl kasım ayında yapılabileceğini öngördü. CHP’nin amacı olarak ise Erdoğan’ı yenerek yeni bir kalkınma süreci başlatmayı gösterdi.

Özgür Özel, ayrıca, Türkiye’deki ekonomik sorunlara da değinerek, fiyat artışlarının halkı zor durumda bıraktığını belirtti. Emeklilerin haklarının gasp edildiğini ifade eden Özel, "Geçen yıl ile bu yıl arasında fiyatlar yüzde 90 mı, yoksa yüzde 50 mi arttı? Bu fark emeklilerin cebinden çalınan paradır. Türkiye’nin üzerinde durması gereken konu bu olmalı" dedi.

Kılıçdaroğlu ile Görüşme

Ozgur Ozel Kilicdaroglu

Özel, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile olan ilişkilerine de değinerek, parti içinde herhangi bir sorun olmadığını belirtti. Yaklaşan tüzük kurultayı konusunda Kılıçdaroğlu’na kapsamlı bilgi verdiğini söyledi ve iktidarın ilk seçimlerde değişmesi gerektiği konusunda hemfikir olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi