10. kez Türkiye ihracat şampiyonu Oba Makarna halka arz oluyor? Peki Gaziantep merkezli gıda şirketi Oba Makarna ne zaman halka arz olacak? İşte detaylar…

Halka arz rüzgarı esmeye devam ediyor. Türkiye Hububat, Bakliyat Ve Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri Sektörünün ihracat şampiyonu Oba Makarna, halka arz oluyor. Borsa İstanbul'da OBAMI koduyla işlem görecek olan halka arzda T1-T2 bakiye kullanılamayacak.

Peki Oba Makarna ne zaman halka arz olacak. İşte detaylar…

Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OBAMI) halka arz edilmek üzere SPK'ye başvuruda bulundu. Gıda firmasının yayımladığı taslak izahnameye göre halka arz detayları şöyle:

101.792.375 TL nominal değerli paylarını bireysele eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edecek olan gıda firmasının konsorsiyum liderliğini Ünlü Menkul Değerler A.Ş. yürütecek.

Borsa İstanbul'da OBAMI koduyla işlem görecek olan halka arzda T1-T2 bakiye kullanılamayacak.

OBA MAKARNA NE ZAMAN HALKA ARZ OLACAK?

Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alan gıda şirketi Oba Makarna’nın 2023 yılı son çeyreği ya da 2024 yılı ilk çeyreği içerisinde halka arz olması planlanıyor.

Şirket Adı: Oba Makarnacılık San. ve Tic. A.Ş. (#OBAMI)

Halka Arz Edilecek Pay Miktarı: 101.792.375 adet

Halka Arzda Aracı Kurum: Ünlü Menkul Değerler A.Ş.

Halka Arz Yöntemi: Tamamı sermaye artırımı yöntemi ile, elde edilen gelir şirket kasasına eklenecek.

Halka Arz Tarihi: 2023 yılı son çeyreği ya da 2024 yılı ilk çeyreği içerisinde planlanıyor.

Halka Açıklık Oranı: %20

Fiyat İstikrarı İşlemi: 30 gün boyunca

Dağıtım Yöntemi: Bireysel eşit dağıtım yöntemi

OBA MAKARNACILIK (OBAMI) NE İŞ YAPAR?

Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OBAMI), 1966 yılında Gaziantep’te kurulan, makarna üretim ve ihracatı yapan bir şirkettir. Şirket, yüksek teknolojik yatırımları ve insan sağlığına önem veren kaliteli üretimi ile sektöründe öncü bir kuruluştur. Şirket, Oba, Omelia, Layla, Savana, Vera Rosa, Linda, Lucia, Obalino, Nido ve Eva gibi markalar altında geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Şirket, 100’den fazla ülkeye ihracat yapmakta olup, Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer almaktadır.

BAHRİ UÇAR