1- SİBİRYA TRENİ

sbiriya


Her tren yolculuğu birbirinden güzel; fakat bu tren rotasının bir özelliği daha var. 6 farklı saat diliminden geçerek, dağlardan steplere farklı coğrafyaları görebileceğiniz Trans-Sibirya treni dünyanın en uzun tren rotası. Moskova’dan başlayarak hiç durmadan ilerleyen bu trenin son durağı ise Vladivostok.


2- TRANZALPİNE: ALPLER TURU

tranzalpine

Yeni Zelanda’nın Christchurch ve Greymouth şehirleri arasında yolculuk eden TranzAlpine treni, Yeni Zelanda’nın muhteşem manzaralarına tanık olmanızı sağlıyor. Yeni Zelanda’ya gitmişken ziyaretinizi başkent Wellington‘la kısıtlamayın ve Yeni Zelanda’nın eşsiz doğal güzelliklerini keşfe çıkın.


3-HOGWARTS EKSPERESİ

hogwarts
Tren yolculuğunu seven birçok gezgin için dünyanın en güzel manzaralarından geçen West Highland Line vazgeçilmez bir deneyim. Tren yolculuğu, Glasgow’dan başlayarak İskoçya’nın muhteşem doğasını keşfe çıkıyor.

4-ROCKY MOUNTAINNER 

rocky

Kanada Rocky Sıradağları’nın büyüleyici coğrafyasını keşfetmenin en zevkli yolu Rocky Mountaineer treni ile iki gün sürecek bir maceraya atılmak.

5- DOĞU EKSPRESİ

doğu eksp


Kars Doğu Ekspresi treni son zamanlarda gerçek bir Instagram fenomeni oldu. Geç keşfedilmiş bir tren rotası olarak Ankara’dan Kars‘a doğru ilerleyen yolculuğa hazırlanırken ve yolculuk sırasında göreceğiniz güzellikleri ayrıntılı bir şekilde ele aldığımız Kars Doğu Ekspresi Rehberimize göz atmak isteyebilirsiniz.

6- THE FLAM RAILWAY

the falm


Norveç’in en ünlü tren rotası sene boyunca sefer düzenliyor; bu sayede Norveç’in harika manzaralarına tanık olmak için istediğiniz bir dönemi tercih edebilirsiniz.


7- BELMOND HIRAM BINGHAM

belhomnd

Bu yolculukta Cusco’dan yola çıkarak İnca İmparatorluğu’nun kalbi Machu Picchu’ya ulaşacaksınız. Hayatınızın en önemli yolculuklarından birinde dans ve yemek eşliğinde ve 1920’lerden kalma vagonlarda seyahat edeceksiniz. 


8-  THE CALIFORNIA ZEPHYR

zlehypr

51 saat 20 dakika süren bir yolculuk hayal edin. Hem de tarihi “Kaliforniya Altına Hücum” rotasında!

9- GLACIER EXPRESS

glaxıer
Glacier Express İsviçre’nin doğasını keşfedebileceğiniz en etkileyici rotalardan biri. 8 saat süren tren yolculuğu, İsviçre’nin en lüks kayak merkezlerinden biri olan St. Moritz’den başlayarak, İsviçre’nin “Büyük Kanyon”u olarak adlandırılan Rhine Gorge’tan geçiyor.

10- VENICE SIMPLON DOĞU EKSPRESİ

venice


Doğu Ekspresi denince akla hemen Paris’ten başlayıp Avrupa’nın neredeyse bütün başkentlerinde durarak İstanbul’a kadar gelen Tarihi Doğu Ekspresi treni gelse ve Venice Simplon Orient, bu mirası taşıyan tren hizmetlerinden biri olmasına rağmen ne yazık ki, artık aynı rotayı kesintisiz takip etmiyor.

11- GOLDEN EAGLE 

shutterstock_230387560

Eğer Avrupa’dan İstanbul’a tren yolculuğu yapmak isterseniz, Golden Eagle Balkan Ekspresi, Tarihi Doğu Ekspresi’nin yarattığı boşluğu nispeten doldurabiliyor.


12- VAN GÖLÜ EKSPRESİ

van gölü


Eğer Kars Doğu Ekspresi treni bileti bulamazsanız, üzülmenize hiç gerek yok. Çünkü en az onun kadar etkileyici ama henüz o kadar keşfedilmemiş bir tren rotası seçeneğiniz daha var. O da Van Gölü Ekspresi!

13- MAVİ TREN

mavi tren


19. yüzyılda kıtayı sömürgeleştiren ülkelerin en büyük hayali bütün kıtanın çöl ve bozkırlarından geçerek kıtanın en güney noktası Cape Town’dan, en kuzeyi Kahire’ye doğru ilerleyen bir tren ray hattı döşemekti. Her ne kadar bu hayal Kahire’ye kadar ulaşamamış olsa da, bugün Mavi Tren, Güney Afrika’yı baştan sona dolaşıyor.


14- GHAN

ghna

Bu inanılmaz tren yolculuğu yüzyıllarca Avustralya’yı keşfe çıkmış kaşiflerin ve öncülerin ayak izlerini takip ediyor. Avustralya’nın Ghan treninde tercih edebileceğiniz 2 farklı rota var:


15- EASTREN AND ORIENTAL ESKPRESİ

eastren
Bu lüks tren, Kuala Lumpur’dan yola çıkarak Bangkok üzerinden son durağı olan Singapur’a doğru ilerliyor. Böylece sırasıyla Asya’da mutlaka görmeniz gereken Malezya, Tayland ve Singapur gibi ülkeleri keşfedebileceğiniz bu tren rotası 25 yıldır hizmet veriyor.