MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 103'üncü, Büyük Taarruz'un 102'nci yıl dönümünü kutladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), operasyonlarını sahanın gerektirdiği, alışılmadık ve öngörülemez düzeyde özgün, terör örgütünün sezemeyeceği ve tepki veremeyeceği bir tempo ile kesintisiz şekilde sürdürdüğünü belirten Aktürk, "Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak'tan bugüne kadar 868'i Irak'ın, 895'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1763 olmuştur." ifadesini kullandı.

Aktürk, 3 Ağustos'ta Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde yaralanan ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine devam edilirken 20 Ağustos'ta şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk'e Allah'tan rahmet diledi.

70 bin 712 kişinin sınırdan yasa dışı geçmesi önlendi

Tuğamiral Aktürk, hudutların yoğun, etkin ve dinamik tedbirlerle çok yönlü bir şekilde korunduğuna vurgu yaparak, "Son bir hafta içerisinde, 8'i terör örgütü mensubu olmak üzere 337 şahıs yakalanmış, 1 Ocak'tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 8 bin 673 olmuştur. Son bir haftada engellenen 1381 şahıs ile bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 70 bin 712'ye ulaşmıştır." diye konuştu.

Kaynak: AA