Türkiye yerel seçimlere gün sayarken MHP'den erken seçimle alakalı dikkat çeken bir çıkış geldi. Katıldığı bir TV programında Yalçın'ın sözlerini aktaran gazeteci Sinan Burhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem daha görevinde kalması gerektiğini belirttiğini söylerken, erken seçim ve anayasa değişikliği konusunu gündeme geleceğini ifade ettiğini söyledi.

Burhan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile görüşmesini şu sözlerle aktardı:

HÜDA PAR’dan Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti HÜDA PAR’dan Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti

"BİR DÖNEM DAHA ADAY OLMALIDIR"

Semih Yalçın ile bugün bir görüşme yaptık. Dün MHP'nin olağan kongresi vardı. Bahçeli'nin bir açıklaması gündemi belirledi. Cumhurbaşkanımız bu benim son dönemim demişti. Bahçeli "Sayın cumhurbaşkanım ayrılamazsınız, bizi bırakamazsınız. Yeni yüzyılı kuracak ve kurtaracak olan lider sizsiniz, Cumhur İttifakı olarak yanınızdayız" dedi. Bunun açıklaması nedir diye Semih Yalçın'a sordum. Yalçın, "sayın cumhurbaşkanı bir dönem daha aday olmalıdır. TBMM erken seçim kararıyla ya da anayasa değişikliği kararı ile cumhurbaşkanının önünü açmalıdır" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi