2,5 milyon kişinin yaşamını sürdürdüğü Gaziantep’te satılık konutların metrekare birim fiyatı yükselmeye devam ediyor.

GAZİANTEP’TE KONUT METREKARE FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Sanayi ve ticaret kenti Gaziantep’te satılık konutların metrekare birim fiyatı yükselmeye devam ediyor.

6 Şubat depremleri sonrası yaşanan göç Gaziantep’te konut kira ve satılık fiyatlarım etkiledi.  2023 yılının şubat satılık konutların birim fiyatı 11 bin TL civarında iken bu rakam bu yılın aynı ayında 18 bin TL yükselişle 29 bin TL’ye çıktı.

DEPREM GAZİANTEP’TE KONUT TALEBİNİ DAHA DA ARTIRDI

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, on binlerce bina yıkılmış ve yüzbinlerce insan başka kentlere göç etmek zorunda kalmıştı. Asrın felaketi, konut sorunun yaşandığı Gaziantep’te konut talebini daha da artırdı. Bu durum zaten yüksek olan satılık konutların metrekare birim fiyatlarını daha da yukarı çıkmasına neden oldu.

KONUTLARIN METREKARE BİRİM FİYATLARINDAKİ ARTIŞ DURDURULAMIYOR

Türkiye’nin en büyük kentleri arasında yer alan Gaziantep’te satılık konutların metrekare birim fiyatlarındaki artış durdurulamıyor. Geçen yılın şubat ayında metrekaresi 11 bin liraya satılan konutlar, 2024 yılının mart ayında 29 bin liraya satılıyor. 159 metrekare brüt bir evin fiyatı ise 3 milyon liraya yaklaştı.

Akaryakıt fiyatları bugün ne kadar? 09 Mayıs 2024 Perşembe Akaryakıt fiyatları bugün ne kadar? 09 Mayıs 2024 Perşembe

EN YÜKSEK FİYAT OĞUZELİ’NDE OLDU

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde satılık konutların metrekaresi 13 bin 892 lira olurken, Nizip’te 17 bin 188 lira, Oğuzeli’nde 20 bin 676 lira, Şahinbey’de 16 bin 173 lira ve Şehitkamil’de ise 16 bin 642 lira oldu.

Muhabir: MEHMET FENER