Birçok kişi yemek yaparken bazı oranlardan emin olamayıp internetten tariflere bakıyor. Güzel yemek yapmak için tariflerden şaşmayan insanlar bu şekilde aramalar yapıyor. Peki, MasterChef sıkıcık çorbası nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur,

3 yemek kaşığı tarhana,

1 yemek kaşığı un,

½ fincan kuru nane,

1 çay kaşığı karabiber,

1 büyük kuru soğan,

1 yemek kaşığı salça,

2 diş sarımsak,

1 kase yoğurt.

TARİF

İnce bulgur bir kabın içine alınır ve bir çay bardağı sıcak su gezdirilerek kabarması sağlanır.

Üzerine tarhana, un, karabiber ve nane eklenir. Malzeme katı bir hak alır.

Elde küçük yuvarlaklar halinde, bilye büyüklüğünde toplar yapılır, unlu bir tepsiye alınır.

Ayrı bir tencerede soğan, yağ ve salça kavrulur.

Üzerine beş su bardağı su eklenir.

Kaynayan salçalı suya yuvarlanan toplar atılır. Topların yapışmaması için topların ayrı eklenmesinde fayda vardır.

Kısık ateşte bulgurlar iyice pişine kadar kaynatılır.

İsteğe göre et suyu da eklenir.

Editör: Mehmet FENER