Profiterol tarifini ve Profiterolün nasıl yapıldığı merak ediliyor. TV8'de yayınlanan MasterChef yarışmasında bu akşam en iyi Profiterol yapan yarışmacı mavi takımın lideri seçiliyor. Profiterol nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde…
PROFİTEROL MASTERCHEF TARİFİ
Profiterolleri servis tabaklarına yerleştirip, üzerine ekstra çikolata sosu gezdirip, isteğe göre taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. MasterChef Profiterol tarifi haberimizin devamında yer almaktadır.
PROFİTEROL MALZEMELERI NELER?
Profiterol Malzemeler:
Hamur için:
- 1 bardak su
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 3 büyük yumurta
- bir tutam tuz
Krema için:
- 2 bardak süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 2 yumurta sarısı
Çikolata sosu için:
- 100 gram bitter çikolata
- 1/2 bardak krema
PROFİTEROL NASIL YAPILIR?
Profiterol Hamurun Hazırlanışı:
- Bir tencereye su ve tereyağını koyup kaynatın.
- Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırarak hamur kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Hamur tavanın kenarlarından ayrılmaya başladığında ocaktan alın ve 5 dakika soğumaya bırakın.
- Yumurtaları birer birer soğuk hamura ekleyin ve iyice karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
Profiterol Hamurun pişirilmesi:
- Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.
- Hamuru, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine, aralarında bir çay kaşığı yardımıyla aralıklar bırakarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika altın rengi oluncaya kadar pişirin. Pişirdikten sonra fırını kapatıp kapağını 10 dakika açık bırakın.
Profiterol Kremanın hazırlanışı:
Sütü bir tencereye koyun, toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilini ekleyin. Karıştırırken pişirin.
Karışım kaynamaya başlayınca yumurta sarılarını ekleyip hızlıca karıştırın. Koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin, ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Profiterol Çikolata sosunun hazırlanışı:
Kremayı ve çikolatayı bir kapta benmari usulü eritin. Pürüzsüz bir sos elde etmek için iyice karıştırın.
Profiterollerin Birleştirilmesi
Pişen hamuru fırından çıkarıp ortasını bıçakla açın ve sıkma torbası kullanarak hazırladığınız kremayı içine doldurun.
Hazırlanan çikolata sosunu Profiterollerin üzerine döküp servise hazırlayın.