Yaz Davos olarak da bilinen 15. Dünya Ekonomik Forumu Yeni Şampiyonlar Yıllık Toplantısı (WEF 15), Çin'in Dalian kentinde gerçekleşiyor. "Yeni Büyüme Ufukları" temalı toplantıda geleceğe yönelik yeşil ve sürdürülebilir büyüme modelleriyle ilgili konular ele alınacak.

WEF'in Çin'de ilk konferansını düzenlediği 2007'den bu yana, Tianjin ve Dalian, genellikle yılın başında İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen yıllık WEF Davos'tan sonra en önemli ikinci konferansa dönüşümlü olarak ev sahipliği yaptı.

Bu yıl Dalian'da düzenlenen 15. WEF'e aralarında Çin Başbakanı Li Qiang, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ve Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda'nın da bulunduğu 80 ülke ve bölgeden hükümet liderleri ve iş dünyasının ve medya ajanslarının temsilcilerinden oluşan 1.600'den fazla delege katılacak.

Üç gün sürecek konferansta altı konuya odaklanan 200'den fazla etkinlik gerçekleştirilecek: küresel ekonomi; Çin'in uluslararası ilişkileri; yapay zeka çağında girişimcilik; endüstriler için yeni sınırlar; insanlara yatırım yapmak; ve iklimi, doğayı ve enerjiyi birbirine bağlamak.

İklim krizinin ülkelerin ekonomik büyümelerini giderek daha fazla etkilemesiyle birlikte, WEF 15'te enerji tasarrufu, karbon emisyonlarının azaltılması, daha dengeli, sürdürülebilir ve doğayla uyumlu yeni bir büyüme modelinin inşası konularına öncelik verilecek.

WEF 15'te enerji, çevre ve daha yeşil büyüme modelleri oluşturmak için yapay zekanın kullanılması konularının yanı sıra yeşil teknolojilerin uygulanması da tartışılacak.

Köksan Holding Ceo'su Murat Kökoğlu, Çin’de 15. Wef'e Katıldı

KÖKSAN HOLDİNG CEO'SU MURAT KÖKOĞLU, 15. WEF'E KATILDI

Global ekonomi üzerinde önemli etkileri olan Gaziantep merkezli Köksan Holding CEO'su Murat Kökoğlu da, Çin'in Dalian şehrinde düzenlenen 15. Davos World Economic Forum'u katılarak dünyanın dört bir yanından gelen liderlerle bir araya geldi.

Global ekonomik trendlerin tartışıldığı, stratejilerin belirlendiği ve iş birliklerinin geliştirildiği 15. Davos World Economic Forum'a katılan Kökoğlu, hem Gaziantep’i hem Türkiye’yi gururlandırdı.

Kaynak: BAHRİ UÇAR