Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte raflarda yer alan spor ve yazlık ayakkabılar, yerini yavaş yavaş kışlık ayakkabı ve botlara bırakmaya başladı. Kışlık ayakkabılar için hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen ayakkabıcı esnafı, vatandaşı deri ürünler tercih etme konusunda da uyardı.

Yazlık ürünlerin bulunduğu raflarda kışlık bot ve ayakkabılar yerini almaya başladı. Kış ayakkabılar; bot, mont, kaban, çizme gibi ürünlerde ise fiyatlar şimdilik uygun. Yeni sezon ürünleri henüz tam olarak satılmadığı için eski sezon ürün fiyatları normal olarak seyrediyor.

ERKEK BOTLARI DAHA PAHALI

Eski sezon ürünleri satışa sunan satıcılardan alınan fiyatlara göre kadın ve çocuk kategorisi için fiyatlar 350-750 lira arasında değişiyor. Erkek botlarının fiyatları ise 500 ila 1200 lira aralığında değişiyor.

SİZDE NİYE DAHA PAHALI

Kış sezonu öncesinde birçok esnaf piyasadaki haksız rekabetten dolayı tepkili.

Piyasa altına satış yapan dükkânların kalitesiz mal sattığını iddia eden bir esnaf, "Piyasada çok fazla mal var. Bunlar kaliteden kaliteye değişiyor. Kalitesiz olan malları piyasanın altında satıp müşterileri mağdur ediyorlar, daha sonra müşteriler sizde niye daha pahalı deyip bize tepki gösteriyor.’’ dedi.

MEHMET FENER

Editör: Aylin Cıkcık