Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liranın ödemesine başladı. Gelir veya aylık alan çalışmayan emeklilere 5 bin lira tutarında, dul ve yetimlere ise aylıktaki hisseye göre ödeme yapılacak. Ancak emekli çiftçiler bu imkandan faydalanamayacak.
 Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı nedeniyle emeklilere verilecek 5 bin TL ikramiye hesaplara yatmaya başladı. Emekli çiftçiler ise çalışan olarak göründükleri için bu ödemeden yararlanamayacak. 


EMEKLİ ÇİFTÇİLERDEN İKRAMİYE İSYANI!
Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Gaziantep’teki çiftçiler de bu duruma tepki gösterdi. Mağdur olduklarını ifade eden emekli çiftçiler, emekli ikramiyesinde düzenleme bekliyor. 


ÇİFTÇİLER EMEKLİ İKRAMİYESİNDE DÜZENLEME BEKLİYOR 
5 bin TL ikramiye konusunda çiftçilerden tepki aldıklarını belirten Gaziantep Şehitkâmil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, ‘’Çiftçilerin yüzde sekseni emekli. İkramiye yatırılırken arsa ya da gelir gözetmeksizin kayıtlı olan tüm çiftçilere ödeme yapılmamış. 5-10 dönümlük arazi ile kayıtlı olan çiftçilerde var. Bu insanlar ne kadar kâr edebilir. Elbette çok fazla kârı olanlara yatırılmasın ama kendisi için ekip biçen çiftçiye ödeme yapılsın. Bakanlıktan bir düzenleme bekliyoruz.’’ dedi.

BAHRİ UÇAR

Editör: Aylin Cıkcık