Gaziantep Futbol Kulübü son günlerde arka arkaya açıkladığı transferlerle gündem oldu.

Gaziantep FK, bir çok taraftarın tepkisi ile karşı karşıya kalıyordu. Özellikle transferde geç kalınmasına yönelik bu eleştiriler yönetimde sonunda karşılık buldu. Gaziantep FK yönetimi geç de olsa stoper ve santrafor hattına transfer yaptı.

Geçtiğimiz günlerde arka arkaya 3 transfer açıklayan Gaziantep FK, stoper mevkiinde Enric Saborit ile bir yıllık, sol bek mevkiinde son olarak Diosgyor forması giyen Nijeryalı sol bek Godfrey Stephen Bitok ile 2 yıllık ve forvet hattı için son olarak Ferencvaros forması giyen Bosnalı forvet Kenan Kodro'yu ise kiralık olarak kadrosuna kattı. Transfer sezonunun ilk transferinde ise başarılı hücum oyuncusu Eren Erdoğan ile 2+1 yıllık anlaşmaya varmıştı.

Birçok Gaziantep FK taraftarı yönetimin transferlerde geç kaldığını ve gelen oyuncuların Süper Lig’in başlamasına çok az bir süre kala takıma alışma süreçlerinin daha zorlu geçeceğini ve üstelik takımla neredeyse hiç antrenmana çıkamadan lige başlayacaklarını dile getiriyor.

Ben ise şunu soruyorum:

Kenan ve Eren Gaziantep FK’ya yetecek mi?

Eren Erdoğan ve Kenan Kadro’nun Gaziantep FK’nın gol yükünü çekip çekemeyeceğini merak ediyorum. Eren Erdoğan Altay altyapısında yetişmiş, Torbalıspor alt yapısında oynamış ve Fethiyespor’da forma giydikten sonra tekrar Altay’a dönmüştü. Gaziantep FK’nın transfer ettiği Eren Erdoğan şimdiye kadar kariyerinde 79 maça çıkıp 7 gol ve 9 asistlik bir performans gösterdi.

Kenan Kadro ise 30 yaşında ve daha tecrübeli bir santrafor, Sociedad altyapısında yetişen Kenan Kadro, Mainz ile Almanya’da oynadı. Daha sonra ise Kopenhag ve Atletic Bilbao gibi dünyaca bilinen kulüplerde görev aldı. Son olarak Ferencváros forması giyen Kenan Kadro, kariyerinde 356 maça çıkıp 94 gol ve 17 asist üretti.

Bu iki oyuncunun Gaziantep FK için ne denli faydalı olacağını önümüzdeki aylarda mutlaka göreceğiz.