İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıların 25. gününde, Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 24 askeri aracı tanksavar füzeleriyle yok ettiğini açıkladı. Kassam Tugayları, İsrail’in kara harekâtına girdiği bölgelerde çarpıştıklarını ve 17 İsrailli askeri öldürdüklerini ileri sürdü. İsrail ordusu ise bu iddiaları reddetti.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Al Jazeera kanalına gönderdiği ses kaydında, Filistin halkının, "sistematik soykırım" yaşadığını, İsrail’in insan haklarını hiçe saydığını söyledi. Ebu Ubeyde, Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’den beri İsrail güçlerine karşı direndiğini, Gazze’nin kuzeybatısı, güneyi ve Beyt Hanun kentinde İsrail güçleriyle mücadele ettiklerini belirtti. Ebu Ubeyde, son 48 saat içinde İsrail ordusuna ait zırhlı araç, nakliye aracı ve buldozer gibi 24 askeri aracın tanksavar füzeleriyle tamamen veya kısmen imha edildiğini bildirdi. Ebu Ubeyde, Gazze’ye giren İsrail güçlerine yakın mesafeden saldırdıklarını, binalarda yer alan İsrail güçlerinin de keskin nişancılar da dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle hedef alındığını ifade etti. Ebu Ubeyde, "İsrail’e karşı asimetrik bir savaş yürütüyoruz. Bu savaş, dünyada ders olarak verilecek, tarihte unutulmayacak." dedi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail’in "Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa’ya yönelik sürekli saldırılarına karşılık vermek" için geniş çaplı bir saldırı başlatmış, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı yapmıştı. İsrail, Gazze’den yapılan saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1400’den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 25’e ulaşırken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir tutuluyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldürüldü. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail’in saldırılarında 3 bin 900’ü çocuk, 2 bin 509’u kadın olmak üzere 9 bin 488 Filistinli hayatını kaybetti, en az 24 bin kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 144 Filistinliyi öldürdü.