Ev sahiplerini endişelendiren haberlere göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni yılın ilk gündeminde, cezaların artırılması yer alıyor.
TBMM, 2023 yılında çeşitli düzenlemeleri ele almış olsa da, 2024'te ev sahiplerini bekleyen yeni ceza düzenlemeleri dikkat çekiyor.
2023 Mayıs’ın da yeni yasama yılına başlayan milletvekilleri 2028 yılına kadar Meclis’teki yerlerini alacak. TBMM, 2024 yılına yoğun bir gündem ile başlayacak. Meclis'in yeni yılda ilk gündemi İçişleri Bakanlığını ilgilendiren düzenlemenin gelmesi planları yapılıyor.
TBMM’de 60'tan fazla maddeden oluşacak teklif ile birçok düzenlemenin önü açılacak. Ayrıca Sağlık Bakanlığı, ekonomi, yargı ile ilgili düzenlemelerde Meclisin gündeminde olacak.
ONLAR YANDI
İçişleri Bakanlığı’nın Meclise gelecek olan düzenleme ile ruhsatsız silah taşımanın cezasında değişiklik yapılacak.
Ruhsatsız silah taşıma suçlarında cezalar artırılacak ve ceza tutuklamaya kadar önü açılacak.
Öte yandan, 'tetik, namlu, iğne' gibi silahı oluşturan ana unsurların ya da parçaların tek tek yakalanması halinde bile suç kapsamı içerisine alınacak.