Genellikle tatlı ve salataların içerisinde kullanılan bu besin, metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Uykusuzluk, stres ve depresyon gibi sorunların giderilmesinde önemli bir rol oynar.
Firinda kabak tatlısı nasıl yapılır sorusunu soran birçok insan internetten bu konuya dair araştırmalar yapıyor. fırında kabak tatlısı nasıl yapılır sorusuyla birlikte araştırma yapan insanlar internette bulduğu püf noktalarla tarifini yapıyor.
MALZEME LİSTESİ
Kireçli kabak tatlısı nasıl yapılır sorusu üzerine işte malzemeler:
1 kg olgun balkabağı
300 g sönmemiş kireç
3,5 l su
950 g toz şeker
1250 ml su
2,5 g limon tuzu
KABAK TATLISI NASIL YAPILIR?
Kireç tabak tatlısı nasıl yapılır sorusu ile birlikte, Sönmemiş kireci kapaklı ve geniş bir kap içerisine alın, üzerine ortalama 3,5 litre su ekleyip en az 3 saat bekletin.
Soyulmuş balkabaklarını daha sert seviyorsanız ince, daha yumuşak seviyorsanız kalın dilimler halinde doğrayın.
3 saatin ardından kireçli suyu hiç karıştırıp bulandırmadan başka bir kaba süzün, dilimlenmiş kabakları içine alın. Su içinde yüzmelerini engellemek için üzerine bir tabak yerleştirin.
Bu şekilde en az yarım gün bekletin. Eğer çok daha sert bir kabak seviyorsanız bu süreyi uzatabilirsiniz.
Kabakları yeterli bekletmenin ardından bol suyla yıkayın, daha sonra temiz suyun içine alarak en az 1 saat durulanmasını sağlayın.
Bu esnada şerbetini hazırlayabilirsiniz. Bunun için toz şeker ve 1250 ml (5-6 bardak) suyu 5 dakika kaynatın ardından ocaktan alıp ılımasını bekleyin.
Kabakları son kez yıkayıp duruladıktan sonra ılık şerbet tenceresi içine alın. Tencereyi yeniden ocağa alıp karıştırarak kaynatın. Kaynama başlayınca kısık ateşte 2 saat pişirin.
Kabaklar şeffaflaştığında ateşi biraz yükselterek kıvamını yoğunlaştırın ve limon tuzunu ekleyin.
Kireçte kabak tatlısı hazır. Ceviz, tahin, kaymak gibi dilediğiniz ürünlerle servis edebilirsiniz.
PÜF NOKTASI
Dilerseniz reçel gibi bir kavanozda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Kireçte kabak tatlısının özelliği kabaklarının dışının sert içinin yumuşak olması ve dağılmadan pişmesidir.
Sönmemiş kireci nalbur veya inşaat malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz.