Hamas, İsrail ile esir takası yapmak için bir teklif sundu. Teklifte, Gazze’de 3 gün süreyle çatışmaların durması ve İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli kadın ve çocukların salıverilmesi karşılığında, Hamas’ın elindeki 50 İsrailli rehinenin serbest bırakılması istendi.

İsrail devlet televizyonu KAN ve Kanal 12 televizyonunun haberlerine göre, İsrail hükümeti bu teklifi reddetti. İsrailli bir yetkili, Hamas ile görüşmelerde aracılık edenlerin, “İsrail’in daha kapsamlı bir esir takası talep ettiğini bildiklerini” söyledi.

HAMAS, İSRAİL’İN ESİR TAKASI KONUSUNDA KAÇTIĞINI SÖYLEDİ

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Katarlı arabulucuların, Gazze’deki İsrailli esirlere karşılık, Filistinli 200 çocuk ve 25 kadının bırakılması için çaba gösterdiklerini belirtti.

Ebu Ubeyde, Kassam olarak, 5 günlük bir ateşkes karşılığında 50 kadın ve çocuğu bırakabileceklerini, bu sayının 70’e çıkabileceğini arabuluculara aktardıklarını ifade etti.

Ebu Ubeyde, esir takası anlaşmasının, ateşkes ve insani yardımı da kapsaması gerektiğini vurgulayarak, İsrail’in bu konuda “geri adım attığını ve kaçtığını” iddia etti.