Çeyrek altın, gram altın, yarım altın ve Cumhuriyet altını gibi çeşitli altın türlerinin fiyatları bugün nasıl şekillendi? İşte 20 Temmuz itibariyle güncel altın fiyatları...

ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

 Altın (2)

Son dönemde ons altın ve gram altın rekor zirvelerini yenilerken, ani bir değişimle fiyatlar düşmeye başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, küresel yazılım krizinin altın ve gümüş fiyatlarını da etkilediğini belirtti. Memiş, altın alacakları ve yatırımcıları uyararak, "Bu hafta balon patlayabilir, dikkatli olun ters köşeye kalmayın," dedi ve kar satışlarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

DÜNYA ÇAPINDA KAOS: YAZILIM KRİZİ ALTINI VURDU

Altın (3)

İslam Memiş, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, "Bu hafta bir balonun patlamasını bekliyorduk ve o balon patladı. Haftayı satışlarla tamamlıyoruz. Temmuz ayını bekliyorduk ve dananın kuyruğu koptu diyorduk. Ancak dünyayı sarsan önemli bir haber geldi. Microsoft'un güvenlik tarafında bir problem yaşandı ve bu durum hastaneler, hava yolları, ülkelerin sistemleri ve finansal piyasalar üzerinde ciddi bir çöküşe neden oldu. Dünya adeta bir kaos yaşadı. Ancak sorunun yavaş yavaş çözülmeye başladığına dair haberler geliyor," dedi.

KAR SATIŞLARINA DİKKAT: ALTIN YATIRIMCILARI İÇİN UYARI

 Altın (4)

Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında beklenen sert düşüşlerin gerçekleştiğini belirterek, "Hafta sonlarına açık girmezseniz iyi olur. Balonun patladığını gördük. Gram altın son bir ayda gramında 245 TL yükseldi. Kar satışlarına karşı dikkat edilmeli. Gram altın yatırımcısı ons altını takip etmeli. 2600 TL altına sarktı," dedi.

BALON PATLAYABİLİR: YATIRIMCILARA KRİTİK UYARI

Altın (5)

İslam Memiş, altın ve gümüş almak isteyenlerin dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Açıkta kalmamalı. Agresif yükseliş geldiği için kar satışlarına ihtiyaç var. Bu hafta balon patlayabilir, aman dikkat edin ters köşeye kalmayın," dedi.

Kaynak: MYNET