Instagram Açıldı mı, Ne Zaman Açılacak?

Instagram'a yönelik erişim yasağı, sosyal medya kullanıcılarının gündemindeki sıcak konulardan biri olmaya devam ediyor. 2 Ağustos'ta katalog suçlar nedeniyle getirilen erişim engeli sonrası, kullanıcılar platformun ne zaman yeniden erişime açılacağını merakla bekliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç'tan Instagram Açıklaması

Instagram Erisim Yasagi Bakan Tuncun Son Aciklamalari Ve Gelecek Beklentiler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Instagram'a getirilen erişim engeli hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Tunç'un açıklamaları şu şekilde:

"Katalog suçlar dediğimiz; çocuk istismarı, terör suçları, Atatürk aleyhine işlenen suçlar ve yasa dışı bahis gibi konularda, internet ortamında yayın yapılması durumunda BTK'nın bu yayınları durdurma yetkisi vardır. BTK, ilgili sosyal medya kuruluşuna, bu yayınların durdurulması gerektiğini bildirmekte ve eğer suç teşkil eden bir durum varsa soruşturma makamları devreye girmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve herkes kanunlara uymak zorundadır. Türkiye'de yayın yapan sosyal medya kuruluşları, ülkemizin kanunlarına uymalıdır. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok."

Instagram Ne Zaman Açılacak?

Instagram Erisim Yasagi Bakan Tuncun Son Aciklamalari Ve Gelecek Beklentiler 2

Instagram'ın hangi şartlarda ve ne zaman açılacağı konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, şunları söyledi:

"Devletin, internet ortamında suç işlenmesini önlemek gibi bir görevi varsa, bu görevi kurumlarıyla birlikte yerine getirmesi gerekir. BTK'nın aldığı kararın katalog suçlarla ilgili olduğu belirtilmiştir. Sosyal medya şirketi, BTK'nın kapatmaya gerekçe gösterdiği yayınları erişimden kaldırırsa sorun ortadan kalkar.

Yargı makamlarına taşınan davalar ve bu davalar neticesinde alınacak kararlar, erişim yasağının kalkıp kalkmayacağını belirleyecektir."

2 Ağustos'ta Erişim Engeli Getirildi

BTK, 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirdi. BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden alınan bilgilere göre, bu karar katalog suçlar olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı gerekçesiyle alındı. Yetkililer, erişim engelinin ne zaman kaldırılacağının Instagram'ın tutumuna bağlı olduğunu belirtiyor.

Instagram'ın Tutumu Önemli

Instagram (2)

Katalog suçlar; çocuğa karşı cinsel istismar, intihara teşvik, Atatürk'e hakaret gibi içeriklerin kaldırılmasını zorunlu kılıyor. Bu yaptırımın kaldırılması için belirli bir süre öngörülmemiş olup, Instagram'ın bu içerikleri kaldırma konusundaki tutumu, yasağın devam edip etmeyeceğini belirleyecek.

Sonuç olarak, Instagram'ın ne zaman açılacağı ve erişim engelinin ne zaman kalkacağı konusunda belirsizlik sürüyor. Sosyal medya kullanıcıları, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarını ve BTK'nın kararlarını yakından takip etmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi