Basın açıklaması Gaziantep Üniversite Hastanesi önünde yapıldı. Sağlık Sen Gaziantep Üniversitesi Şube Başkanı Cuma Kerkez, “Terörist İsrail kana doymuyor. Gazze’de savaş suçu işleniyor. Gazze’de katil İsrail tarafından soykırım yapılıyor. Gazze’de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Parçalanan bebek bedenleri yüreklerimizi dağlıyor” dedi.

Sağlık-Sen, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği basın açıklaması ile İsrail’in Filistin’e saldırılarını kınadı. Basın açıklamasına Sağlık Sen Gaziantep Üniversitesi Şube Başkanı Cuma Kerkez’in yanı sıra Memur Sen İl Temsilcisi Müslüm Göral, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Recep Yumru ve sağlık çalışanları katıldı.

SOYKIRIMI GÖRMEZDEN GELMEMİZ İMKANSIZ

Kerkez açıklamasında “Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katlediliyor. Hastaneler, okullar, camiler bombalanıyor. Sağlık-Sen olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkansız.

İki yüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüş bu vahşeti görmüyor. İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynuyor. Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu? İnsan hakları savunucularından haber var mı? Dünya, Hiroşima’ya atom bombası atanlardan, sivilleri katledenlerden, tepki vermesini bekliyor” ifadelerini kullandı.

SALDIRI, İNSANLIK ADINA UTANÇ VERİCİ

Kerkez sözlerine “Yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere, hastanelerin bombalanmasına göz yumanlara, riyakarlık yaparak İsrail’e arka çıkanlara. Gazze’de şu anda; Sivil binalar, hastaneler, ibadethaneler bombalanıyor. Çocuklar, kadınlar öldürülüyor, yaralılar ve sağlık çalışanları öldürülüyor. Ambulanslar vuruluyor. Gazze’de; hastane, ilaç ve doktor yok. Yoğun bakımdaki bebekler çaresiz. Ölüme mahkûm edilmiş durumda. İnsan sağlığına hizmet eden kurumlara, hastanelere saldırı yapılması insanlık dışıdır, insanlık suçu. Savaşlar dahil her dönemde hastaneler, saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul görmüş. Ancak bugün, katil İsrail, hastaneleri gözünü kırpmadan vuruyor. Bu saldırı, insanlık adına utanç verici” şeklinde devam etti.

Gazze'de hastanelerin hizmet dışı kaldığını belirten Kerkez, “Sağlık merkezleri, elektrik kesintisi ve yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellendiği için ulaşamıyor, insanlığın ve merhametin önü kesilmiştir, yolu bağlanmış. Gazze’nin bekleyecek durumu kalmadı. Tıbbi cihazlar kullanılamıyor, çünkü enerji yok. Ameliyatlar yapılamıyor, çünkü malzeme yok. Hasta ve masum insanların çaresizliğine kayıtsız kalamayan, mazlum coğrafyalara her zaman elini uzatan alicenap devletimiz bu vicdani görevi de üstlendi. Yüce devletimiz, Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde, cesaret timsali hekimlerimiz ile birlikte acil olarak ihtiyaç duyulan ekipmanları, cihazları, malzemeleri Gazze sınırına ulaştırıldı” hatırlatmasını yaptı.

İSRAİL-FİLİSTİN ARASINDAKİ KÖRDÜĞÜMÜN AÇILMASI İÇİN REÇETE BELLİ

Sağlık Sen Gaziantep Üniversitesi Şube Başkanı Cuma Kerkez, konuşmasını şöyle tamamladı: “Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermeli. İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalı. İsrail-Filistin arasındaki kördüğümün açılması için reçete belli. Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dahilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şart. İsrail ürünlerinin alımını hep birlikte boykot edelim.”

Editör: Aylin Cıkcık