Filistin'i günlerdir ağır bombardımana tutan İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor. TBMM’de İsrail'in Filistin'e yönelik durmaksızın devam eden insanlık dışı saldırılarına tepki gösteren AK Parti'li milletvekilleri "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurun" çağrısında bulundu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırılarına başladı. 7 Ekim’den bu yana ağır Siyonist İsrail tarafından bombardımana tutulan Filistin'de yaklaşık 8 bin Filistinli haytanı kaybetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5 Filistinlinin öldürüldüğünü, 20 bin 242 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 120 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi.

İSRAİL ORDUSU HAVA SALDIRININ DOZUNU DAHA DA ARTIRDI

İsrail ordusu, 26 Ekim’de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırının dozunu daha da artırdı.

"İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARINI DURDURUN" ÇAĞRISI

Türkiye ve Filistin bayraklarının yer aldığı atkılar takan bir grup AK Parti'li milletvekili Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Milletvekilleri, Filistin Dostluk Grubu'yla birlikte TBMM’de İsrail'in Filistin'e yönelik durmaksızın devam eden insanlık dışı saldırılarını yaptığı basın açıklamasıyla lanetledi.

TBMM Basın Kapısı önünde gerçekleşen basın açıklamasına; TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, TBMM 28.Dönem Gaziantep AK Parti Milletvekilleri Bünyamin Bozgeyik ile Mehmet Eyup Özkeçeci de katıldı.

ARTIK BU VAHŞETİ DURDURUN!

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, "İşgalcilere ve onlara destek veren liderlere sesleniyoruz; artık bu vahşeti durdurun. Hava ve kara saldırıları bir an önce durmalıdır.

İNSANLIK DIŞI SALDIRILARINI ŞİDDETLE KINIYOR VE LANETLİYORUZ

Basın açıklamasının ardından sosyal medya hesabından Siyonist İsrail’in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren TBMM 28.Dönem Gaziantep AK Parti Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Üyesi Bünyamin Bozgeyik, “TBMM önünde gerçekleşen basın açıklamasına katılım sağlayarak bunu bir kez daha dile getirdik. İsrail'in Filistin'li kardeşlerimize yönelik durmaksızın devam eden insanlık dışı saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Filistin halkıyla her zamanki gibi dayanışma içindeyiz. TBMM İdare Amiri Sayın Hasan TURAN ve Filistin Dostluk Grubu'yla birlikte TBMM Basın Kapısı önünde gerçekleşen basın açıklamasına katılım sağlayarak bunu bir kez daha dile getirdik” dedi.

BAHRİ UÇAR

Editör: Mehmet FENER