Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından büyük bir skandal yaşandı. Ev sahibi takımın başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler’e fiziksel saldırıda bulundu. Meler, maçın son dakikalarında Ankaragücü lehine verdiği penaltı kararını VAR incelemesi sonrası iptal etmişti. Bu karara sinirlenen Koca, maçın bitiş düdüğünden sonra sahaya inerek Meler’e saldırdı. Güvenlik güçleri ve diğer yetkililer, araya girerek olayı yatıştırmaya çalıştı.

Faruk Koca, geçen yıl Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Fair Play/Adil Oyun Başkan/Yönetici Ödülü’ne layık görülmüştü. Koca’nın bu ödülü almasında, Ankaragücü’nün maddi sıkıntılara rağmen ligde kalmasında gösterdiği başarı ve kulübün borçlarını ödemesindeki çabası etkili olmuştu. Ancak Koca’nın son olayla birlikte bu ödülüne gölge düşürdüğü ve futbol ahlakına zarar verdiği yorumları yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattı. Faruk Koca’nın uzun süreli bir ceza alması bekleniyor. 

Aylin Cıkcık