Üyeler, hedefledikleri ülkelerdeki ticari kurallar, ihracat yapabilecekleri sektörler ve iş ortamı hakkında doğrudan bilgi edinmek için düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte Birlik üyelerine, hedef pazarlarda görev yapmış olan Ticaret Müşavirleri ve Ataşeleri, ilgili bölgelerin tüketim tercihleri, en çok rağbet gören ürünleri, ticari yasaları ve pazar fırsatları konusunda ayrıntılı bilgiler aktardı.

BİREBİR GÖRÜŞMELERLE İHRACAT POTANSİYELİ ARTTI

Gün boyu devam eden etkinlik çerçevesinde 83 ihracatçı firma toplam 284 adet birebir görüşme yaparak ihracat potansiyeli ile ilgili merak ettiklerini Rusya Federasyonu, Çin, Gürcistan, Hindistan, Malezya, Macaristan, İran, Belçika ve Ürdün Ticaret Müşavirlerine danışma imkanı buldu.

7 (2)

KOORDİNATÖR BAŞKAN KİLECİ’DEN TEŞEKKÜR

Program hakkında görüşlerini dile getiren Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci “Ticaret Bakanlığımız ülkemizin her köşesini gezerek ihracatçılarımızın mevcut dış ticaret sayılarını daha da yükseltmeleri için çeşitli etkinlikler organize etmektedir. Bu etkinliklerden biri de Birliğimizin hizmet binasında yapıldı, değerli Müşavirlerimiz üyelerimize yönelik hedef pazarlarla ilgili çok kıymetli bilgiler ve sunumlar paylaşarak mevcut ihracat potansiyelimizi daha ileriye götürme konusunda önemli katkılar sundular. Tüm üyelerimize hayırlı olsun ve verilen bilgilerin satışlara yansımasını diliyorum.” dedi.

7 (1)

İHRACAT RAKAMLARI YÜKSELİYOR

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 2022 yılında Rusya Federasyonu, Çin, Gürcistan, Hindistan, Malezya, Macaristan, İran, Belçika ve Ürdün’e toplamda 960 Milyon Dolar ihracat yaptı. Bu yılın ilk 11 ayında ise bu ülkelere toplam 867 Milyon Dolar ihracat yapıldı ve ilk sırada 308 Milyon Dolar ile İran yer aldı. Yapılan etkinliklerle bu rakamın daha da yükseltilmesi amaçlanıyor.

Editör: Mehmet FENER