Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK’nın sözde yöneticilerinden ve "yeşil kategori"de aranan Sebahat Ormanlı’yı, silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT, terör örgütü PKK/KCK mensuplarının faaliyetlerinin takibi ve önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede, terör örgütünün Kadın Gençlik Topluluğu’nun (KJCK) 18 kişilik sözde yönetiminden “Mizgin Guyi” kod adlı Sebahat Ormanlı’nın, KJCK üyelerine Türkiye’de orman yangınları çıkarmaları ve şehirlerde ateşe verme eylemleri yapmaları için emir verdiği belirlendi.

Terör Arananlar Listesi’nde "yeşil kategori"de bulunan terörist Ormanlı’nın ortadan kaldırılması için karar verildi.

MİT’in sahadaki istihbari faaliyetleri sonucunda, Irak’ın kuzeyinde bulunduğu saptanan terörist Ormanlı, hareket halindeyken SİHA ile vurularak etkisiz hale getirildi.

Terörist Ormanlı’nın, 2012’de örgütün kırsal kadrosuna katıldığı ve Irak’ın kuzeyine geçtikten sonra örgüt içinde görev aldığı ifade edildi.

Terörist Ormanlı’nın, daha sonra Suriye’ye geçerek örgütün sözde kadın gençlik yapılanması sorumlusu olduğu ve 2022’den beri Irak’ın Süleymaniye şehrinde örgütün KJCK yapılanmasının sözde yöneticisi olarak görev yaptığı bildirildi.

Kaynak: AA