UEFA, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında 'uygunsuz hareket' sebebiyle soruşturma başlattı.

UEFA, Avusturya maçında bozkurt işaretiyle gol sevinci yapan milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç men cezası verdi. UEFA'nın bu kararına Türkiye'den tepkiler gecikmedi.

GAZİANTEP’TE UEFA’YA TEPKİ YAĞDI! UTANÇ VERİCİ BİR KARAR

A Milli Futbol Takımın tecrübeli savunmacısı Merih Demiral'a bozkurt işareti nedeniyle 2 maç ceza verilmesine Gaziantep’ten de tepki yağdı.

Gaziantep’te milletvekilleri, belediye başkanları ve birçok kesimden Merih Demiral'a verilen ceza dolaysıyla UEFA’ya set tepki gösterildi.

FATMA ŞAHİN: BU MESELE MİLLİ BİR MESELE! 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin-1

Merih Demiral'a verilen cezaya tepki gösteren  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahi,  “Bu mesele siyasi bir mesele değil, tamamı ile milli bir mesele!  UEFA evladımıza 2 maç oynamama cezası vermiş, bu paylaşımını da kaldırmasını istemiş. O zaman hepimiz paylaşalım ve yarın tek vücut olarak gereken cevabı sahada verelim” dedi.

ALİ ŞAHİN: “TÜRKOFOBİK” BİR KARAR OLAN 2 MAÇLIK MEN CEZASINI KINIYORUM

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin-1

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de, “Merih Demiral’a verilen ve tümüyle “Türkofobik” bir karar olan 2 maçlık men cezasını kınıyorum. Bir Türk deyimi der ki; Korkunun ecele faydası yoktur… Haçlı ruhunuz sizi kurtaramayacak…” ifadelerini kullandı.

MESUT BOZATLI: FUTBOL TARİHİNDE UTANÇ VERİCİ VE KİRLİ BİR LEKE OLARAK YERİNİ ALACAK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı da, “Milli futbolcumuz Merih Demiral’a UEFA tarafından verilen 2 maç men cezası, futbol tarihinde unutulmayacak utanç verici ve kirli bir leke olarak yerini alacaktır. UEFA kararı açıklamadan önce bazı ülke basınlarında bu haberin yayınlanması, kararın siyasi etkilerle alındığını açıkça göstermektedir. Bu haksız ve tamamen taraflı olarak alınan 2 maç men cezasının arkasındaki kirli elleri şiddetle kınıyorum. Milli Takım’ımıza Hollanda karşısında şimdiden can-ı gönülden başarılar diliyorum! En güzel cevabı Allah’ın izniyle sahada vereceğiz!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BAHRİ UÇAR