Gaziantep’te Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Belediyelerin zabıta ekiplerinin, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yaptığı kapsamlı denetimler aralıksız sürüyor.

Kentte belediyeler ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte her gün gıda güvenliği ile ilgili kapsamlı denetimler yapılıyor.

Son dönemde Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kapsamlı denetimlerde halk sağlığını tehdit eden ve güvenilir gıda vasfını taşımayan tonlarca gıda ürünü ele geçirilmişti.   

Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri, dün de kentte bir zincir marketlere yönelik denetimler gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde “3 kez son kullanma tarihi geçmiş ürün satışı yaptığı belirlenen bir zincir marketin şubesi” Belediyemiz Encümen Kararı ile kapatıldı.

GAZİANTEP’TE ONCA DENETİLMELERE RAĞMEN MİDE BULANDIRAN GÖRÜNTÜLER  

Ekran Görüntüsü 2024 08 31 155822

Gaziantep genelinde yapılan onca denetilmelere rağmen kentte mide bulandıran görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Gaziantep’te bir pastanede görenlerin midesinin bulandıran bir olay meydana geldi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bir müşteri, dün bir pastaneden doğum günü için yaş pasta sipariş etti. Şahıs, eve gelen pasta karşısında gözlerine inanamadı.

MÜŞTERİ GÖRDÜĞÜ GÖRÜNTÜ KARŞISINDA ŞOK OLDU

Çocuğunun doğum günü kutlaması için kakaolu pasta siparişi veren müşteri, gördüğü görüntü karşısında şok oldu. Çünkü doğum günü için sipariş ettiği yaş pastada gıda boyası çıktı.

Sipariş verdiğini pastaneye giderek şikayette bulunduğunu, pastanın üzerine motor yağı dökülmüş gibi elinden boyası gitmediğini ve çok kötü koktuğunu belirten şahıs, işletme çalışanları tarafından gıda boyası olduğunu normal bir durum olduğu cevabını aldı.

Sipariş etiği pastayı tekrar pastaneye götüren müşteri, pastane yetkililerinden yaptıkları pastayı yemelerini istedi. Müşteri, pastane yetkililerine “Kardeşim tadına bir bakın, eğer siz yerseniz ben de yerim’ dedim. Ancak pastaya dokunmadılar ve ‘biz yenemeyiz’ dediler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BAHRİ UÇAR