Gaziantep’te Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri üreticileri bilgilendirildi. Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın talimatlarıyla, 81 İlimizde, 922 ilçemizde, 2 bin 766 Köy/Mahallede eş zamanlı olarak Tarımsal Üretimin Planlanması ve Yeni Destekleme Modeli konularında, Tarım İl Müdürlerinin de katılımıyla bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir.

Tarımsal Üretimin Planlanması ile Bitkisel Üretim, Hayvansal Üretim ve Su ürünleri Yetiştiriciliği konularında 3 yıllık üretim planları hazırlanarak, stratejik ürün veya ürün gruplarının, asgari ve azami üretim miktarlarının tespiti ile uygun havzalarda üretilmesi, ürün fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilerek arz talep dengesinin sağlanması sağlanacaktır. Planlama ile verim ve kalitenin yükseltilmesi ile tarımsal hasılada artış, sürdürülebilir üretim, hasat döneminde çiftçilerimizin pazarlama sorunu yaşamalarının önüne geçilmesi ve üreticilerin gelir seviyelerinin yükseltilerek refah düzeylerinin artırılması hedeflenmektedir.

Bu çalışma kapsamında ilimizde saat 14.00’te aynı anda başlamak üzere, 9 ilçemizde, 27 Köy/Mahallemizde eş zamanlı bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir. İl Müdürümüz Sayın Mehmet Karayılan Şehitkamil İlçesi Cerityeniyapan köyündeki toplantıya katılarak, çiftçilerimizle istişarelerde bulunmuştur” ifadeleri yer aldı.

Editör: Nevre Duman