GAZİANTEP, TÜRKİYE - Savunma sanayi firmalarının temsilcileri, Gaziantep Sanayi Odası'nda düzenlenen "Gaziantep Savunma Sanayii Tedarikçi Buluşması"nda Gaziantepli sanayicilerle bir araya geldi, [11.07.2024]. Etkinlik, Savunma Sanayi Başkanlığı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Savunma Sanayi Başkanlığı Sanayileşme Daire Başkanı Murat Çizger, Türkiye'nin son 25 yılda savunma sanayi alanında kaydettiği ilerlemelerden bahsetti. Çizger, "Savunma sanayisindeki ürünleri yurt içinde üretme heyecanıyla sektörde büyük bir çalışma azmi yaşanıyor. Üretim başladıkça yerlilik oranı önem kazandı. Ne kadar yerli üretim yaparsanız, o kadar bağımsızsınız," dedi.

Türkiye'nin Küresel Güç Olma Vizyonu

Gaziantepte Savunma Sanayi Ve Sanayiciler Bulusmasi Isbirligi Ve Yatirim Firsatlari

Çizger, Türkiye'nin savunma sanayisinde dünya markası haline geldiğini ve bu markanın dost ve müttefik ülkelere hizmet sağlayan, ihracat yapabilen güçlü bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Çizger, yeni vizyonun küresel güç olmak ve büyümek olduğunu belirterek, "Yaptığımız işleri 10 katına, 100 katına çıkarmak istiyoruz. Bu büyüme, savunma sanayisinin diğer sanayicilerle güç birliği yapmasıyla mümkün olabilir. Gaziantep'in sanayi gücünü savunma sanayisine entegre ederek bu büyümeyi gerçekleştireceğiz," ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in Stratejik Önemi

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, savunma sanayi şirketlerinin temsilcilerini Gaziantep'te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Ünverdi, "Gaziantep, sanayi kültürü, alt yapısı ve üretim hacmiyle savunma sanayi yatırımları için en uygun şehirlerden biri. Üretim, ihracat ve istihdam gücümüzle buna hazırız," dedi. Ünverdi, böyle bir yatırımın Gaziantep'in katma değerli üretime geçişine katkı sağlayacağını ve Orta Doğu ile Körfez ülkelerine yakınlığı sayesinde yeni rekorlara imza atılacağını söyledi.

Belediye Başkanı'nın Vizyonu

Gaziantepte Savunma Sanayi Ve Sanayiciler Bulusmasi Isbirligi Ve Yatirim Firsatlari-1

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'i gastronomi başkenti yaptıkları gibi yerli ve milli sanayide de başkent yapmak istediklerini ifade etti.

Katılımcılar

Etkinliğe, Gaziantep Valisi Yardımcısı Hüseyin Kaptan, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, savunma sanayinin önde gelen firmalarının temsilcileri ve Gaziantepli sanayiciler katıldı.

Editör: Mehmet Fener