Gaziantep’te özellikle dar gelirli aileler tarafından sabah kahvaltılarında tercih edilen kaynamış nohutta zam geldi. Pide fırınlarında artık 20 liranın altında nohut satışı yapılmıyor.

GAZİANTEP'İN PİDE FIRINLARINDA SATILAN KAYNAMIŞ NOHUTTA ZAM GELDİ

Gastronomi alanında UNESCO'nun 'Yaratıcı Şehirler Ağı'nda yer alan Gaziantep'te, en az kebaplar kadar meşhur olan kaynamış nohut ile nohut dürümü, kahvaltıdan akşam yemeğine her öğünde tercih ediliyor.

Gaziantep'in yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan kaynamış nohudun pide fırınlarında sabah saatlerinde satışı devam ediyor ancak kentte özellikle dar gelirli vatandaşların her sabah aldığı kaynamış nohutta zam geldi.

Gaziantep’te Pide Fırınlarında Nohut Krizi! (5)

Gaziantep’in yöresel lezzetlerinden olan kaynamış nohutta zam geldi. Kentteki fırıncı esnafının aldığı karar ile pide fırınlarında artık 20 liranın altında nohut satışı yapılmıyor. Gelen zam sonrası fırıncı esnafı ile vatandaşlar arasında nohut tartışması yaşandı.

Kentte pide fırınlarında sabah kahvaltısı için ekmeğin yanında nohut almak isteyen vatandaşlar 20 liranın altında nohut satılmamasına tepki gösterdi.

Pide ekmeğin 7.5 liraya satıldığı kentte pide fırınlarında haşlanmış nohut satışına gelen zamma tepki gösteren vatandaşlar, “7.5 liraya bir ekmek alırken en az 20 liraya nohut almak zorundayız” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: BAHRİ UÇAR