Görüşmede iki bölge arasındaki ekonomik, tarımsal ve kültürel alanda işbirliğinin geliştirilmesi ile ilgili konular ele alındı. 

İran İslam Cumhuriyeti Batı Azerbaycan Genel Valisi Mohammad Sadegh Motamedian heyetler arası görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile endüstriyel bölgelerde ve sanayi bölgelerinde yeni işbirlikleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ederek tarımsal ve ekonomik hal ve kültürel her konuda konuştuklarını ifade etti.  

MOTAMEDİAN: “GAZİANTEP VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE YENİ BİR ÇAĞ AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Vali Motamedian, şunları kaydetti: “bizim ustalar, bizim illerimizin potansiyelleriyle ilgili görüştük. Biz Gaziantep'i ekonomik anlamda Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun içerisinde birinci ve Türkiye’de de ilk beşte olan büyük bir il olarak tanıyoruz. Batı Azerbaycan ili olarak da biz, stratejik bölge olarak İran'da tanınıyoruz ve kendi varlıklarımız, potansiyellerimizle Gaziantep ve genelde Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliği anlamında yeni bir çağ açmayı düşünüyoruz. İki ülkede Rumiye ve Gaziantep ticaret oda başkanları ile karşılıklı görüşme yapılması anlamında iki taraftan da davet gerçekleşti ve ortak karar alındı. Büyük bir heyetle biz Gaziantep Valimizi ve heyetini Batı Azerbaycan'a davet ettik ve onları her zaman bekliyoruz. Yine Sayın Gaziantep Valimize Samimi teşekkürlerimi ifade ediyorum.”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise Batı Azerbaycan Genel Valisi ve onun çok değerli heyetini misafir etmekten son derece mutlu olduklarını dile getirerek Gaziantep'te çok verimli, çok samimi ve çok dostça bir sohbet gerçekleştirdiklerini söyledi.

VALİ ÇEBER: “İKİ BÖLGENİN DE ÇOK HAYRINA FAALİYETLER YAPACAĞIZ”

Vali Çeber sözlerine şöyle devam etti: “Aslında bizim tarihimizin, kültürümüzün, dinimizin ve ortak bileşenlerimizin bize emrettiklerini konuştuk. Batı Azerbaycan'ın zaten bildiğimiz o güzel özelliklerini Valimizden ve kıymetli heyetinden bir kez daha dinledik. Biz de onlara Gaziantep'i anlattık. Bir kez daha gördük ki birlikte yapabileceğimiz çok şey var. Sanayide, tarımda, ticarette, turizmde, sosyal alanda birçok iş birliği meselesini konuştuk ve inşallah iki ülkenin de hem Cumhurbaşkanları hem üst düzey heyetleriyle çok yakında gerçekleşecek temaslara uygun olarak biz de hareket edeceğiz ve inşallah karşılıklı görüşmelerimiz özel bazı bağlantılar da kurmak kaydıyla devam edecek ve çok verimli iki ilin de, iki bölgenin de, iki ülkenin de çok hayrına olan faaliyetler yapacağız. Bu anlamda tekrar İran İslam Cumhuriyeti Batı Azerbaycan Genel Valimize ve heyetlerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Onların nezdinde hem kendilerini hem de tüm Batı Azerbaycanlı kardeşlerimizi, İranlı kardeşlerimizi her zaman Gaziantep'te ağırlamaya hazır olduğumuzu, bundan mutluluk duyacağımızı belirtiyorum.”

Editör: Mehmet FENER