Gaziantep’te özellikle son dönemde araç sürücülerinin trafik kurallarını ihlali artmış durumda. Gaziantepli vatandaşlar araç sürücülerinin trafik kurallarını hiçe sayarak, özellikle yayaların yaşam alanını kısıtlayacak şekilde araçlarını park etmeleri durumundan son derece şikayetçi.

Bugün sabah saatlerinde Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’ne bağlı Binevler Mahallesi’nde Gaziantepli bir vatandaş bu konu ile ilgili görüntüleri paylaştı. Görüntülerde birçok araç sürücüsünün otomobilini kaldırıma park ettiği görüldü. Sürücülerin aracını kaldırıma park etmesi sebebiyle ise okulun ikinci gününde birçok veli ve öğrencinin kaldırımları kullanamadığı ve caddeden yürüdüğü öğrenildi.

Gaziantepli vatandaşlar bu görüntülerdeki durumun Gaziantep genelinde birçok farklı noktada yaşandığını dile getirdi. Bu konu ile ilgili yetkililere seslenen Gaziantepli vatandaşlar denetimlerin daha da sıklaşması gerektiğini ve bu şekilde trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulanması gerektiğini bildirdi.

Kaynak: Mehmet Fener