Türk kahvesi, Türk kültüründe önemli bir yere sahip, Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze kadar gelmiş bilinen en eski kahve hazırlama ve pişirme yöntemlerinden biridir. Kendine has tadı, köpüğü, kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneği vardır.
Türk kahvesi, Türk kültürünün önemli bir parçasıdır. Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze kadar gelen eski bir kahve hazırlama ve pişirme metodudur. Kendine özel tadı, köpüğü, kokusu ve sunumu ile özgün bir geleneğe ve yere sahiptir.
TÜRK KAHVESİNE HER ZAMAN TALEP VAR
Gazianteplilerin çok fazla kahve aldığını söyleyen işletme sahibi Ahmet Altın, ‘’Türk kahvesine her gün, her saat talep vardır. Her zaman en çok Türk kahvesi satarız.’’ dedi.
KİLOSU 230 LİRA, GÜNDE 20 KİLOYA KADAR SATILIYOR!
Kahve satışlarının iyi olduğunu belirten Altın, ‘’Bazen gelip sadece 100 gram alırlar, bazen 3 kilo birden alırlar ama gün sonunda her zaman en çok satılan Türk kahvesi olur. Kilosu 230 lira ile 250 lira arasında değişiyor. Günde 20-25 kiloya kadar satıyoruz. Gaziantep genelinde neredeyse her yerde taze çekilmiş kahve tercih ediliyor. İnsanlar bir yerden alırsa, kolay kolay değiştirmiyor.’’ dedi.
KAHVE BİTKİ ÇAYINDAN DAHA FAZLA SATIYOR
Kahvenin havaların soğumasına rağmen şifa olarak bilinen çaylardan bile daha fazla satıldığını söyleyen Altın, “Kış gelmesine rağmen en çok Türk kahvesi satıyoruz. Genelde böyle havalarda bitki ya da bitki çayı satışı olur ama Türk kahvesi resmen gölgede bırakıyor. Osmanlı, damla sakızlı, menengiç gibi çeşitleri var ancak onlar da bu kadar tercih edilmiyor.’’ ifadelerini kullandı.
Editör: Aylin Cıkcık