Sanayi, ticaret, tarım ve hayvancılık kenti Gaziantep’te, hayvancılık sektörü kan kaybetmeye devam ediyor. Bölgenin hayvancılık üssü olan Gaziantep’te 3 yılda küçükbaş hayvan sayısı 80 bin azaldı.

GAZİANTEP’TE HAYVANCILIK SEKTÖRÜ KAN KAYBEDİYOR

Gaziantep’te Hayvancılık Kan Kaybediyor! (1)-1

Tarım ve hayvancılık kenti Gaziantep’te, hayvancılık sektörü kan kaybediyor. Bölgenin hayvancılık üssü olan Gaziantep’te son yıllarda artan maliyetlerden dolayı para kazanamayan küçükbaş hayan yetiştiricileri sektörden çekilmeye başladı. Küçükbaş hayvan sayısının düştüğü kentte 3 yılda küçükbaş hayvan sayısı 80 bin azaldı.

GAZİANTEP’TE, 338 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SAYISI 258 BİNE DÜŞTÜ

Gaziantep’te Hayvancılık Kan Kaybediyor! (2)

Gaziantep’te hayvancılık sektörü kan kaybettiğine dikkat çeken Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, “Gaziantep’te, 2021 yılında 338 bin anaç koyun-keçi sayısı 2022 yılında 278 bin, 2023 yılında ise 258 bine düştü. Yani Gaziantep’te küçükbaş hayvan sayısı 3 yılda 80 bin azaldı” dedi.

HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN DESTEKLENMESİ LAZIM

Gaziantep’te Hayvancılık Kan Kaybediyor! (1)-2

Hayvancılık sektörünün desteklenmesi gerektiğini belirten Türkman, hayvan ve et sorunun ithal ile kalıcı bir şekilde çözülemeyeceğine dikkat çekerek, “Hayvan yetiştiricilerinin ürettiği eti, sütü ve hayvanı değerinde satması lazım. Bunları değerinde satamadığı zaman sektörden çıkıyor. Gaziantep ve ülke genelinde hayvancılık sektörünün desteklenmesi lazım” dedi.

Kaynak: BAHRİ UÇAR