Yılsonu yaklaşırken kentte bulunan esnaf odaları, tarifelere zam için harekete geçti. Gaziantep’te faaliyet gösteren pide ve francala ekmek üreticileri, fiyat değişikliği için Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Birliği’nin (GESOB) kapısını çaldı.

ZAM TALEBİNDE BULUNDUK

Konuya ilişkin www.referans.com.tr’ye özel açıklamalarda bulunan Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, somun ekmek olarak bilinen francala ekmek fiyatlarının 10 TL’ye çıkarılması için talepte bulunduklarını anlattı. Sevimli, bugün toplanacak komisyonda zam talebinin ele alınacağını ve Ticaret Bakanlığına gönderileceğini kaydetti.

ESNAF MALİYETLERLE GÜÇLÜKLE BAŞ EDİYOR

GESOB Başkanı İsmet Özcan ise daha önce yaptığı değerlendirmelerde esnafın maliyetlerle güçlükle baş ettiğini kaydetmiş, Türkiye’nin birçok ilinde ekmek fiyatlarına zam yapıldığının altını çizmişti.

KOMİSYON BUGÜN TOPLANACAK

Francala ekmek fiyatlarının 10 TL’ye çıkarılması ile ilgili esnaf odasının talebi bugün GESOB Başkanı İsmet Özcan, Komisyon Üyeleri ve Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy’un katılacağı Tarife Komisyonunda ele alınacak. Komisyondan çıkacak onay kararının ardından kararın Ticaret Bakanlığına gönderileceği ve onaylanması durumda Gaziantep’te francala ekmek fiyatları yüzde 25’lik artışla 10 TL’den satılacağı öğrenildi.

PİDECİLER ESNAFI DA ZAM HAZIRLIĞINDA

Francala ekmeğin yanı sıra Gaziantep’in yöresel lezzeti Pide ekmek fiyatlarına da zammın kapıda olduğu öğrenildi. Gaziantep Pideciler Odası yönetiminin pide ekmek fiyatlarına zam için hazırlık yaptığı, taleplerinin ise henüz GESOB’a sunulmadığı öğrenildi. 7 lira 50 kuruştan satılan Pide Ekmek fiyatlarının da 10 TL olması konusunda talebin olduğu gelen bilgiler arasında…

Kaynak: Nevre Duman