Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı tarafından hazırlanan Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerini kapsayan Temmuz ayı “Türkiye İl Sunumu” raporu Gaziantep’teki eğitim verilerini de ortaya çıkardı. Gaziantep’te öğretmen başına kaç öğrenci düşüyor, derslik başına kaç öğrenci düşüyor? İşte detaylar…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı tarafından hazırlanan Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerini kapsayan Temmuz ayı “Türkiye İl Sunumu” raporu hazırladı.  TÜİK verileriyle Gaziantep’te öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ile derslik başına düşen öğrenci sayısı da belli oldu.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre,  Gaziantep’te ilkokulda her öğretmene 24 öğrenci düşerken, ortaokulda 18, ortaöğretimde ise 15 öğrenci düşüyor.

Türkiye genlinde ise ortalama ilkokulda her öğretmene 18 öğrenci düşerken, ortaokulda 14, ortaöğretimde ise 12 öğrenci düşüyor.

Yine TÜİK’in verilere göre, Gaziantep’te derslik başına düşen öğrenci sayısı ilkokul ve ortaokulda 30, ortaöğretimde ise 24 oldu.

Türkiye genlinde ise ortalama ilkokul ve ortaokulda 23 öğrenci düşerken, ortaöğretimde ise 22 öğrenci düşüyor.

Her iki tabloda da Gaziantep’teki öğretmen başına düşen öğrenci ile derslik başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olması dikkat çekti.

İşte Gaziantep'te öğretmen başına düşen öğrenci sayısı

Gaziantep’te Eğitim Verilerinde Türkiye Ortalamasının Üzerinde! (2)

İşte Gaziantep'te derslik başına düşen öğrenci sayısı

Gaziantep’te Eğitim Verilerinde Türkiye Ortalamasının Üzerinde! (1)-1

Kaynak: BAHRİ UÇAR