Gaziler Caddesi ve Balıklı Parkı güzergahında gerçekleşen etkinliğe çok sayıda kişi katılarak sağlıklı yaşamın önemine bir kez daha dikkat çekildi. Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu'nun 1991'de başlattığı Dünya Yürüyüş Günü, fiziksel aktivitenin önemine karşı farkındalık oluşturmak ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından da her yıl Ekim ayının ilk pazarı özel etkinliklerle kutlanmaktadır.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yaklaşık 1 kilometrelik temsili yapılan yürüyüş etkinliğine Vali Yardımcısı Bülent Uygur, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Feray Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr.Beytullah Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Erdal Kılınç, Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Levent Demir, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Yaman, Türk Kızılay Kadın İl Başkanı Demet Dağlı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve personeli, sağlık çalışanları, emniyet personeli, Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Milli Sporcular, öğrenciler ile vatandaşlar katıldılar.

Yürüyüş bitiminde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Feray Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Erdal Kılınç ve Vali Yardımcısı Bülent Uygur sırasıyla fiziksel aktivitenin ve yürüyüşün önemine dair konuşmalarını gerçekleştirdiler. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli, Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kızılay Gaziantep Şubesi tarafından stantlar açıldı. Açılan stantlarda katılımcılara sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemine dair çeşitli bilgilendirici broşürler, beden kütle indeksi çarkı, sağlıklı yaşam kitapçığı gibi materyaller ile sağlıklı atıştırmalıklar dağıtıldı.

Kaynak: Haber Merkezi