Gaziantep Sanat Merkezi’nin çatı tadilatını yapan işçiler, güvenlik önlemi almadan çalıştı. Emniyet kemeri ve baret takmayan işçiler, zaman zaman çatının uç kısmına kadar gelerek tehlikeye aldırmadan çatıyı tamir etti. Can güvenliklerini sağlayacak hiçbir önlem almayan işçilerin rahat tavırları çevrede dikkat çekti. 


Doktor Mecit Barlas Caddesinde bulunan Gaziantep Sanat Merkezinin çatısında tadilat yapılıyor. Kentin en işlek meydanında bulunan Gaziantep Sanat Merkezi’nin çatısında yapılan tadilat çalışmalarında hiçbir güvenlik önlemi alınmaması ise dikkat çekerken emniyet kemeri takılmadan yapılan tadilat merkezin yanından geçen vatandaşları da tedirgin ediyor. 
Bölgeden sürekli geçmek zorunda kaldığını ifade eden Ömer Faruk Sucu, "İş güvenliği ve çalışanların can güvenliği önemsenmiyor. Bu sadece çalışanları değil, yoldan geçen vatandaşları da tehdit eden bir durum. Kiremit parçaları ya da inşaat malzemeleri düşebilir, bunun için de bir önlem alınmamış. İş yerine giderken sürekli oradan geçiyorum ve çok tedirgin oluyorum." ifadelerini kullandı. 


Yapılan çalışmaları korku ile izlediklerini belirten Ali Karakan da, "Gerek çalışanlar, gerek bina altından geçen vatandaşların can güvenliği için herhangi bir önlem alınmadığı görülüyor. Görüyoruz ki sıradan bir vatandaşın kendi evinin inşaatında çalışılması gibi devletin herhangi bir resmi kurumunun inşaatında da aynı kriterler ile eski usul tamirat yapılıyor.  Yasa ve yönetmeliklere aykırı bir biçimde çalışıyor. Türkiye’nin iş kazalarında yaşanan ölümlerde neden her zaman ilk sıralarda olduğunun kanıtını görüyoruz." dedi.

AYLİN CIKCIK

Editör: Ahmet Yavuz