Gaziantep’te yaşayan mutasyonlu SMA Tip-3 hastası Güney, Gazianteplilerden destek bekliyor! SMA'lı Güney’in annesi: Çocuğumu aç yatırıyorum kilo almasın diye!

SMA HASTASI GÜNEY, GAZİANTEPLİLERDEN DESTEK BEKLİYOR!

Gaziantep’te tedavi bekleyen Dağınık ailesinin oğlu SMA Tip-3 hastası Güney için umut dolu bekleyiş devam ediyor.

Güney’in ailesi, tedavi masraflarının çok yüksek olması nedeniyle, valilikten onaylı bağış kampanyası düzenleyerek, gerekli parayı toplamaya çalışıyor. Türkiye'de Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığının tedavi maliyetlerinin oldukça yüksek olması, birçok ailenin benzer şekilde bağışlarla destek arayışına girmesine neden oluyor.

Dubai’de bulunan özel bir ilaçla umutlarını koruyan Dağınık ailesi, 1,8 milyon dolar tedavi ücreti konusunda ne yapacaklarını bilmiyorlar.

Bu zorlu süreçte valilik onaylı bağış kampanyaları, sosyal medya aracılığıyla yapılan farkındalık çalışmaları ve gönüllülerin desteğiyle 8 yaşındaki Güney’in tedavisi için umutlar her geçen gün büyüyor. Ancak, gereken miktarın tamamlanması için daha fazla desteğe ihtiyaç var.

Gaziantep’te yaşayan SMA hastası oğlu Güney Dağınık için destek bekliyor. Valilik izniyle 20 Haziran 2024’te başlayan Güney’in kampanyası şuana kadar yüzde 2 oranına ulaştı.

Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesine bağlı Kuzeyşehir mahallesinde yaşayan Dağınık ailesi, aslen Adıyaman Gölbaşılı. Baba Gökhan Dağınık ise Gaziantep’te bir fabrikada çalışıyor.

Dağınık ailesinin umudunu kaybetmeden verdikleri bu mücadelede Gaziantep halkının destek olmasını talep ediyor.

Anne Nalan Dağınık, oğlu Güney’e henüz 7 yaşındayken SMA Tip 3 Ölümcül Kas Hastalığı tanısının koyulduğunu söyledi.

OĞLUMUN TEDAVİ GÖRMESİ İÇİN SON 1 KİLOSU KALDI

Gaziantep’te Bir Annenin Evlat Çığlığı Çocuğumu Aç Yatıyorum Kilo Almasın Diye! (4)-1

Oğlumun tedavi görmesi için son 1 kilosu kaldığına dikkat çeken Dağınık, “Oğlum Güney, Türkiye’nin ilk mutasyonlu sma tip 3 hastası. 1.5 aylık bir süreçte kampanyayı yürütmeye devam etmemize rağmen halen yüzde 2 gibi bir orana ulaşabildik. Almanya, Amerika ve Dubai’de bu ilaç var. Almanya ve Amerika’da bu ilaç 2 milyon dolar, Dubai’de ise 1 milyon 819 bin dolar. Biz de daha uygun fiyata olduğu için Dubai’yi seçtik. Oğlumun tedavi görmesi için son 1 kilosu kaldı. Hayırseverlerin sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.

ÇOCUĞUMU AÇ YATIRIYORUM KİLO ALMASIN DİYE!

Gaziantep halkından Güney’i görmezden gelmemelerini isteyen anne Nalan Dağınık, “Bütün Gaziantep halkı ve iş insanlarımızdan evladımı görmezden gelmemelerini rica ediyorum. Çocuğumu aç yatırıyorum kilo almasın diye. Lütfen Güney’imize destek versinler” dedi.

GÜNEY’E DESTEK OLMAK İÇİN

Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar, aşağıdaki IBAN numarasına diledikleri miktarda katkı sağlayabilirler.

Gaziantep’te Bir Annenin Evlat Çığlığı Çocuğumu Aç Yatıyorum Kilo Almasın Diye! (1)

Kaynak: BAHRİ UÇAR