Son günlerde Şehitkamil Belediyesi’nde yaşanan çi çıkarmalarıyla ilgili olarak, Belediye Başkanı Umut Yılmaz, konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Yılmaz, işten çıkarmaların siyasi bir sebepten değil, yasal zorunluluklardan dolayı yapıldığını belirtti. Başkan Umut Yılmaz, işten çıkarmaların seçimden kısa süre önce işe alınan ve süreli sözleşmeyle çalışan işçiler olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Çıkartılan işçilerin hepsi seçimden çok kısa iki üç ay önce işe alınmış ve tamamen süreli işe alınmış. 6 aylık işe alınmış. Bu işçilerin kim olduğunu Şehitkâmil belediyesi insan kaynakları müdürüne sordum. Bana verilen listeyi size gösteriyorum referans listesi, AK Parti belediyelerinde gördüğümüz referans listesi. Başkan yardımcısı, AK Parti ilçe başkanı tamamı Ak Parti listesi. Bu işçilerin tamamı Ak parti referansıyla işe girmiş işçiler. Ben çıkartılan işçilerin hangi partiden olduklarına bakmadım. Sadece 6 aylık alındıkları için. Yani bizden önceki yönetim çıkaracaktı bu işçileri. Yasa gereği işlerine son vermek zorundayım” dedi.

HAK-İŞ SENDİKASINA ELEŞTİRİ

Umut Yılmaz, Hak-İş Sendikası’nın Şehitkamil Belediyesi önünde yaptığı eylemlere de değinerek, “2021 yılında Şehitkâmil belediyesinden 113 işçi birden işten çıkarılmış. Hak işten tık yok, toplam 259 kişi eski yönetim ak parti belediyesi tarafından işten çıkartıldı. Ama şuan da Şehitkâmil belediyesinde 1 tek üyesi olmamasına rağmen, bizleri yıpratmak için siyasi şov peşindeler” ifadelerini kullandı.

DİĞER BELEDİYELERDEKİ İŞTEN ÇIKARMALAR

Yılmaz, başka belediyelerde de benzer işçi çıkarmalarının olduğunu, ancak Hak-İş Sendikası’nın buralarda sessiz kaldığını belirtti: “Adıyaman’da geçen hafta 180 işçi işten çıkartılmadı mı? Hak İş’ten bir ses duydunuz mu? Menemen’de 350 kişi çıkartılmadı mı? hak iş ten tık duydunuz mu? O belediyeler Ak Partide tabi ki konuşmazlar. Cumhuriyet Halk Partisi yazıya uyduğu zaman belediyemizin önünde eylem yaparlar.”

İŞÇİLERİN YENİDEN İSTİHDAMI

Başkan Yılmaz, işten çıkarılan işçilerin durumuna ilişkin çözüm sundu: “Lütfen müracaat edin. Biz her zaman işçinin emekçinin yanındayız. Ben adayken grev olduğunda 2 gün Baş pınarda soğukta işçilerin yanında yattım. Hak iş sendikası yoktu o zaman. Bütün işçilere mesaj çektireceğim. Üç gündür firma arıyordum buldum. Çıkartılan işçileri işe almaya hazır. Lütfen başkan yardımcımız cihan beye ulaşsınlar. Hepsini derhal işe sokacağız.”

Kaynak: Mansur Yalvaç